Efter en lång dag i plugget...

EFter en lång dag i plugget är man så hemma igen, redo att blogga på nytt! Igår kväll, onsdag, var jag som bekant på plats i Himmelstalundshallen för att bevittna matchen mellan Vita Hästen och Pantern från Malmö i en viktig match i allettan. Vita Hästen som inför matchen inte hade lyckats ta någon seger på de första två  hemmamatcherna inledde oroväckande svagt och råkade under första perioden ut för en del såväl konstiga som klantiga utvisningar. Pantern gjorde helt rättvist 1-0 efter drygt 13 spelade minuter, och lite signifikativt för Hästens dåliga spel var att målet kom när Pantern dessutom hade en spelare utvisad. Efter ledningsmålet böljade spelet fram och tillbaka, men med bara ett par minuter kvar på perioden lyckades Vita Hästen kvittera genom Sebastian Ellerstad, som var tilllbaka efter sjukdom. Ett mycket viktigt mål för Vita Hästen som därmed kom undan med ett oavgjort resultat efter en dålig förstaperiod.

I andra perioden ryckte hemmalaget upp sig rejält, och det skedde minst sagt omgående. Redan efter 17 sekunder skrinnade Johan Bülow in i anfallszon och pricksköt pucken i mål. 2-1 till Hästen, och sedan var det i princip spel mot ett mål i resten av matchen. Vita Hästen tryckte på, och till skillnad från tidigare hemmamatcher lyckades man den här gången ta vara på målchanserna man skapade. 2:47 in i perioden utökade Vita Hästen ledningen till 3-1 efter ett vackert klapp-klapp-spel där tillslut backen Johan Olsson fick skjuta in pucken i mål. Innan perioden var över hann man även sprätta in 4-1, vilket mer eller mindre tog död på matchen.

Tredje perioden inleddes precis som den andra med Hästendominans, men festligheterna tog tyvärr slut några minuter in på perioden då Panternspelaren Kristoffer Starck åkte på en rejäl propp som han inte hade räknat med. Han föll otäckt bakåt och låg länge still på isen innan han slutligen fick skjutsas ut på en bår. Som tur var verkade det dock se värre ut än vad det var för Starck, som enligt uppgifter värmde mat i mikrovågsugnen senare under kvällen. När väl matchen kom igång igen fortsatte Hästen trycka på och man gjorde både 5-1 och 6-1 innan slutsignalen ljöd och matchen var över. Med andra ord inkasserade Norrköpings enda stolthet sin första hemmaseger i årets alletta och förde laget upp på en tredjeplats i tabellen!

Idag klagade förresten Deve på att gårdagen, ur en rent idrottslig synvinkel, var urkass. Pytsan säger jag, Hästen vann ju!



Fler bilder finnes här!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag trodde norrköpings enda stolthet var IK-crewets norrköpingsdel?

2010-01-22 @ 12:09:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0