Superettan tipset.



IK tippar, som alltid, såväl allsvenskan som superettan i fotboll. Denna gång har vi återigen försökt få med Deve i tipset, och vi har återigen väntat länge men utan resultat. Dock har vi fått med Glenn vilket gör att tipset utgörs av IK:s eminenta tipstrio AH,Glenn och mig själv (FH).
Vi börjar som alltid våra tips nerifrån och upp tabellmässigt för att bygga upp stämningen.
Tipset är utfört som åren innan, dvs vi tippar tabeller var för sig, lägger sedan ihop det och får på det sättet en gemensam tabell, det minsta talet (Dvs bästa laget enligt oss) är 3 och det sämsta alltså 48.
Tipset inom parantes anger vem som tippat vad i ordningen FH-AH-Glenn.

16. FC Trollhättan 47 (16-15-16)
FCT har en tendens att sälja spelare till Blåvitt... Denna gång gick Alexander Faltsetas och frågan är hur länge FCT kan klara sig i superettan? IK:s tipstrio tror att elitspelande är slut för denna gång för Trollhättans bästa lag. Dock ska påpekas att det är väldigt "enkelt" att tippa FCT som jumbo för att man helt enkelt inte upprör någon med ett sådant tips, de har ju varit favoriter till att åka ur flera år men klarat sig. Nu tar det dock slut.

15.IK Brage 45 (14-16-15)
Klassiska Brage är tillbaka i eliten men kommer få det svårt. Man kan t.o.m. diskutera om Brage är hetast i regionen? Det är tveksamt då Dalkurd verkar vara på gång uppåt än mer i seriesystemet.
IK:s tipstrio bortser från det klassiska i Brage och vi bortser även från att Bengan vaktat målet för Brage bl.a. mot Inter och tippar efter hur truppen ser ut idag. Brage ska inte räcka till något annat än bottenstrid, vilken plats det blir är vi lite oense om dock.

14.Väsby Utd 43 (15-14-14)
Solnas farmarlag räddade sig kvar i slutomgångarna ifjol och lär klara sig kvar via kval iår om man hamnar på denna position, man lever en del på vilka spelare aik skickar dit och frågan är ju med tanke på råttornas program hur många spelare man faktiskt lånar ut dit iår? Bottenstrid blir det garanterat för Väsby det blir kval enligt oss.

13.Degerfors IF 35 (13-11-11)
Intressant är att se glappet mellan Degerfors på 13e plats och Väsby på 14e, ett rejält glapp i tabellen. Degerfors är ett lag vi alla gillar även om de placerat bortaläktaren i en annan stad än övriga arenan. De har god korv dock... Det känns dock som Degerfors räddar sig kvar via att det finns betydligt sämre lag iår mer än att man själva är bra dock. Degerfors klarar sig kvar.

12.Öster IF 30 (12-9-9)
Öster är tillbaka i eliten, ytterligare ett klassiskt lag även om vi alla hatar helvetestrapporna på läktarna där. Mitt personliga minne från Öster är första matchen efter vm 1994 när blåvitt mötte öster borta och vi kom med 300man från Götet en onsdagkväll för seriefinalen som det då var och Öster glatt meddelade att de missat att avsätta en sektion för oss så vi knödde oss in på det som skulle varit bortasektionen där de stod massa hemma"fans".
Nu lär det inte vara fullt på Värendsvallen speciellt ofta iår dock... Öster lär klara sig kvar, rutinen från eliten finns där och det är ack så viktigt.

11.Jönköping Södra IF 30 (11-6-13)
Jisses här skiljer sig tipsen, FH och Glenn baserar sina tips på senaste säsongen får man förmoda medan AH har södras tidigare säsonger i minne och tror de kan upprepa sådana topplaceringar. Södra är otroligt svårbedömt iår man har ju tappat sin andlige ledare Olle Nordin inför säsongen och det lär skapa en enorm lucka. Stadsparkvallen är dock topp-tre när det kommer till Sveriges vackraste elitarenor.

10.Ängelholm FF 29 (7-10-12)
Ska vi vara helt ärlig har vi nog sämst koll på Ängelholm av alla elitlag. ÄFF spelar dock på Änglavallen vilket ger plus i kanten. Ja vafan vi har ingen koll på dom alls mer än att de faktiskt var uppe och nosade på toppen ifjol och lär få det svårare iår.

9.Falkenberg FF 27 (5-12-10)
Falkenberg slogs i toppen ifjol men jag är den ende som tror de upprepar den bedriften iår. Det är väldigt svårt att skriva något när jag personligen tror att de kommer slåss om en kvalplats hela säsongen medan AH tror de får slåss för att undvika kval neråt och Glenn tror de blir ett mittengäng. Jag tror dock att man kommer gå bra.

8.Ljungskile SK 25 (10-7-8)
Spelar Ljungskile med den målvakten som stod mot Blåvitt i träningsmatchen för en vecka sen kommer man sist. Dock finns det en del kvalité i laget och fjolåret måste glömmas fort för att man ska komma åter. Upp kommer man inte gå men man tar en stabil mittenplats.

7.Hammarby IF 25 (9-13-3)
Ehhh.... Vad ska man skriva när den ena tippar dom 13e lag och den andre dom som trea och jag själv som nia? Man kan ialla fall konstatera att bajen fortfarande inte har några forwards och senast jag kollade behövde man göra mål för att vinna fotbollsmatcher. Bajen kommer ju dessutom få uppleva det faktum att alla lag kommer se det som "årets match" när de möter Bajen och kommer kriga därefter. Det gör det tufft för Bajen. Dock har klubben erfarenhet av spel i ettan om vi går 15år tillbaka i tiden kan man utnyttja den kunskapen kan man iaf undvika nedflyttning eller kval neråt som AH tror på.

6.IFK Norrköping 18 (8-8-2)
"Peking" som sexa... Ja det finns inte mycket som talar för att Peking skulle klara en högra placering, Glenn tror stenhårt på Peking dock och vi är överrens allihop om att man inte kommer få slåss för livet i botten iår iaf. Personligen anser jag att glenns tips vore något som vore en skitstor skräll men vem vet, en bra start så finns det ju att ta av...

5.Örgryte IS 15 (6-3-6)
Ja, att ÖIS kommer blanda sig i toppstriden står utom alla tvivel från våra sida, sedan vart man hamnar återstår att se. Kan man få Santos att stanna hela säsongen och spela ihop med Ken Fagerberg så kanske man kan göra ett enda år i ettan innan man går upp igen. Dock ställer jag frågetecken kring härvan Santos, hur bra är Fagerberg nu? Hur mycket kommer Allbäck&Källander saknas som ledare? Hur mycket kommer Bengans pondus saknas längst bak? Å andra sidan har man kvalité i spelare som Zavadil. Öis blir ett topplag frågan är hur högt man kommer.

4.Landskrona BOIS 14 (4-5-5)
Här har jag ingen förklaring mer än att Bois på något sätt alltid lyckas blanda sig i toppstriden på ett eller annat sätt och lär göra så igen.

3.Syrianska FC 12 (3-2-7)
Syrianska gjorde en bra säsong ifjol och var extremt nära kvalplats men den togs av den bittra ärkerivalen Assyriska. Syrianska kommer ta en topplacering även iår även om Glenn tror de får en reaktion på fjolåret uppenbarligen. Får man de spelare det ryktats om så kommer man självklart att vara i toppen men man ska som sagt få dom också.

2.Assyriska FF 9 (1-4-4)
Jag får väl ge mig, jag tror de vinner serien men både AH och Glenn tror de missar kvalplats med minsta möjliga marginal i form av en fjärdeplats. Oavsett vilket kommer de således slåss i toppen hela säsongen och man har nu erfarenhet av det.

1.GIF Sundsvall 4 (2-1-1)
Här har vi den givna vinnaren av superettan 2010 enligt IK, ifjol var man ju i praktiken klara för minst kval men ett gunnilsedebacle gjorde att man missade allt på slutet. Det luktar revanschlusta ända från Sundsvall ner till Götet. Bara att gratulera Giffarna till den allsvenska platsen 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0