FH siar om hockeyns slutspel.

FH kanske inte längre skriver så mycket i sina "Os-dag XX" men nu kommer tipset på hur det kommer gå i resten av hockeyturneringen.

Åttondelsfinaler:

Schweiz-Vitryssland 2-0.
Schweiz kommer få det tufft men man känns som det lite starkare laget, dock kommer Vitryssarna fortsätta spela sin defensiva hockey vilket kommer göra att Schweiz får kriga för varje milimeter av isen. Dock kommer de lyckas ta hem segern, 1-0 kommer tidigt i andra följt av 2-0 i tom bur efter 19:47 i tredje.

Kanda-Tyskland 4-1.
Här talar vi inte press, vi talar inte ens enorm press, vi pratar om den största press ett idrottslag någonsin haft på sig. Kanada ska bara vinna här, att Kanada skulle åka ur redan i åttondelen i sitt "eget" os vore en lika stor skräll som "Miracle on ice" faktiskt. Här tror jag att det blir riktigt nojjigt för hemmalaget även om siffrorna kanske antyder motsatsen. Kanada kommer mangla på i början vilket gör att Greiss får släppa ett par puckar bakom sig. 2-0 efter första perioden och alla tror det är stensäkert att Kanada kommer dra ifrån... Då kommer Sturm igenom och gör 2-1 efter 4:05 i andra och Tyskarna har Kanada i gungning. Tredje perioden står och väger och när det återstår 5minuter kontrar Kanada in 3-1 och två minuter senare 4-1 men detta kommer bli betydligt jämnare än vad sifforna anger.

Tjeckien-Lettland 3-1.
Tjeckien tar en rätt enkel seger här tror jag dock slutar man spela med full styrka efter 3-0 i andra och i tredje tillåts Letterna göra 3-1.

Slovakien-Norge 4-2.
Norge har visat att man inte är så usla som folk på förhand ville ha dom till, förvisso räcker man inte till men de gigantiska siffror som många trodde de skulle torska med i match efter match har inte kommit mer än i premiären. Man kan nog skaka Slovakien men det blir inte mer än skaka. Slovakien kommer försöka knäcka norrmännen direkt men Norge tar ledningen med 1-0 som man sedan håller till periodpaus 1 efter ett gediget försvarsspel. Andra kommer bli väl tuff för våra grannar och Slovakien går ifrån till 3-1 men i början av tredje gör Norge 3-2 men släpper sedan in 4-2 i boxplay och det slutar sedan även matchen.

Kvartsfinaler:

USA-Schweiz. 4-1.
USA kommer här inte ge Schweiz en chans utan kommer enkelt skicka ut Schweizarna ur turneringen och så var det egentligen inte mer med den saken...

Sverige-Slovakien 3-0.
Sverige som gjorde ett rätt bra gruppspel trots allt, spelet kanske inte var glimrande men det viktiga där är att vinna och skaffa sig självförtroende och sätta diverse grejer. Räkna emd att BÅG fortsätter gå runt på maxantal femmor i PP etc här, iaf så länge det inte ser ut att vara någon fara på taket. Givetvis ska inte Slovakien underskattas men Sverige ska slå Slovakien helt enkelt. Tror på en komfortabel 3-0 seger som tas i andra perioden då både 2-0 och 3-0 kommer efter det snabba ledningsmålet i första efter 2:03.

Ryssland-Kanada 2-1 efter sudden.
Ojojojoj, vilken sjuhelvetes match redan i kvarten, den match som "alla" tippade skulle bli finalen spelas alltså redan som kvartsfinal. Det kommer bli en fantastiskt het hockeymatch och jämnt så det förslår. Givetvis hoppas vi på Sovjet, F'låt Ryssland, speciellt efter diverse Kanadensiska uttalanden om att ej släppa NHLspelarna till OS i Sotji 2014. Ryssland kommer se det som extra tändvätska, om det nu behövs någon sådan, Kanada kommer få kriga och det kommer vara en enorm stämning på läktarna. Ryssland kommer hamna i underläge i mitten av andra efter en stentuff första period. 1-0 till kanada kommer stå sig till 16:34 in på tredje då Ryssarna kvitterar och sedan gör Ovechkin 2-1 i sudden och storfavoriten Kanada har åkt ut.

Finland-Tjeckien 3-2 efter sudden.
Finnarna gjorde en blek insats mot Sverige men det handlar precis som Wikegård sa igår inte om någon läggmatch utan det faktum att Finnarna inte är bättre än så. Tjeckien känns även de som lite för svaga för den absoluta toppen i detta os och denna holmgång kommer sluta med ett finskt slumpmål i powerplay i sudden.

Semifinaler:

USA-Finland 3-1
USA ser sin chans till att plocka hem hela turneringen här nu när Kanada åkt ur och man tar iaf finalchansen genom att slå Finland. USA lär starta i ett vansinnigt tempo påhejade av många amerikaner på läktarna medan finnarna får det tufft att hänga med. Jag tror USA går upp till 3-0 efter ett mål i varje period innan Finland tillåts tröstmåla i mitten av tredje.

Sverige-Ryssland 3-4 efter sudden.
Sverige får tyvärr respass här, det är oerhört tufft att försvara ett OS-guld i ishockey och även om Sverige kommer göra en mycket bra match är Ryssarna snäppet vassare och avgör i sudden. Detta kommer dock bli ett klassiskt hockeyminne även om utgången inte går riktigt som vi svenskar önskar. Det kommer bli en fullständigt fenomenal hockeymatch som kommer innehålla allt och lite till.

Spel om tredje pris

FInland-Sverige 1-2
Sverige är helt enkelt återigen bättre än finnarna.

FINAL!

USA v.s. RYSSLAND 2-4.

Klassikermöte som så många andra i världen, vi kommer få en del klipp från miracle on ice och det kommer vara extremt hett mellan dessa stormakter på så många olika plan. Ryssland känns dock betydligt starkare och även om det långt ifrån blir någon storseger så kommer Ryssland att ta hem detta. USA kommer kriga och kämpa och det kommer vara en otroligt spännande och tuff kamp men jag har svårt att se att Ryssarna missar denna chans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0