Em-kvalet.

Under gårdagen satt inte bara FH och "gud" själv, dvs Anti och försökte fixa FH:s msn utan det lottades även EM-kvalgrupper!!! Vad som var viktigast kan diskuteras...

Eftersom vi fortfarande filar på våra allsvenska&superettan tips, där Deve,AH, FH och Glenn ska tippa de båda serierna tar FH tag i tipstaktpinnen redan nu och tippar de olika emkvalgrupperna.

GRUPP A

1.Tyskland.
Kommentar: Inget snack, Tyskland är ett av världens bästa fotbollslag och även om det blir en mycket tuff match nere i Turkiet och en match som kommer kännas som den är på neutral plan när de möter Turkarna hemma så kommer Tyskarnas överlägsna fotbollskunskaper "Fotboll är ett spel som spelas i 90 eller 120minuter+straffar och sedan vinner Tyskland" stämmer bra.
Ser inget hot mot Tyskland över hela kvalet i denna grupp.

2.Turkiet.
Kommentar: Lika given tvåa som Tyskland är given etta. Vinner mycket tack vare sitt som man ofta kallar det i klubbsammanhang "helvete" man ger bortalagen nere i Turkiet.

3.Österrike.
Kommentar: Kommer kriga som tokar mot framförallt storebror Tyskland, kommer kunna skaka Turkarna iaf hemma, men det ska till en rätt stor skräll om Österrike kan hota Turkarnas andraplats.

4.Kazakhstan.
Kommentar: Här placerar de flesta Belgien men jag tror att Kazakstanernas (heter de så?) kommer ta fler poäng via sin hemmaborg än Beligen och det gör att man slutar före Belgien här.

5.Belgien.
Kommentar: Alla minns ju deras fenomenala målis i vm 94, men sedan dess har det inte varit mycket med Belgisk fotboll förutom att Anderlecht blivit känt som ett lag som nästan alltid tog sig till CL men där kammade noll. Ett fotbollsland på kraftig nedgång således.

GRUPP B

1.Ryssland.
Kommentar: Detta ska ryssarna ta, även om en del spelare nu kan ha tappat i självförtroende via mindre lyckade sejourer i övriga europa. Ryssland är mycket hemmastarkt och kommer tveklöst plocka hem den här gruppen helt enkelt för att man är ett bättre lag än övriga i gruppen.

2.Irland.
Kommentar: Ett land som alla ville se i VM före gordätarna i Frankrike men iom att den svenska domarnivån är i nivå med borgerliga politkers kunskap så blev ej så fallet. Irland kommer därför ha en revanschlust som kommer ge dom många poäng på rent jävlarnamma här och dessutom visade man ju vmkvalet vilket bra lag man är. Kommer hota Ryssland i Dublin men över hela kvalet är risken större att Irland tappar "onödiga" poäng än att Ryssarna gör det varvid Irland placeras som tvåa och Ryssarna etta.

3.Slovakien.
Kommentar: Slovakien var den del som fick lida mest, iaf sportsligt, av Tjeckoslovakiens uppbrott. Slovakien har dock blivit bättre men räcker inte hela vägen till em/playoff nu heller.

4.Makedonien.
Kommentar: Bäst av resten i gruppen helt enkelt.

5.Armenien.
Kommentar: Får inrikta sig på att plocka poängen av Andorra.

6.Andorra.
Kommentar: Är ett av de riktiga blåbären i europafotbollen och får svårt att få med sig några poäng alls här. Dock börjar även dessa nationer att närma sig litegrann och även om man sällan tar poäng slutar deras äventyr numera sällan med siffror uppåt tvåsiffrigt i röven. Oavsett blir Andorra sist i denna grupp.

GRUPP C

1.Italien.
Kommentar: Om de nu inte har glömt ansiktsmaskerna,om nu inte strumporna sitter fel eller de får skit under naglarna eller glömmer av att ramla när en motståndare närmar sig så vinner fjollorna gruppen.

2.Serbien.
Kommentar: Mötena med Slovenien blir heta, men Serbien kommer ta andraplatsen i gruppen utan större problem.

3.Slovenien.
Kommentar: Kommer få slåss med Nordirland om att vara det lag som närmast utmanar Serbien om playoffplatsen. Dock är Slovenien ett lag som kan skrälla men i grundtipset blir de trea.

4.Nordirland.
Kommentar: Rankas högre än Slovenien i lottningen men mycket beror på det lyckade kvalet för nån runda sen men Nordirland gör sällan så bra kval som då och får nu finna sig i att bli fyra i denna rätt tuffa grupp för deras del.

5.Färöarna.
Kommentar: Av blåbären är det trots allt Färöarna som kommit närmast övriga. Man pressade Frankrike sist och gör ofta mycket bra matcher och inte ens de stora elefanterna går säkra på Färöarna, bortaspelet lämnar fortfarande ofta en del i övrigt att önska men ett lag på gång efter sina förutsättningar.

6.Estland.
Kommentar: Får mycket, mycket svårt i denna grupp.

GRUPP D

1.Grodätarna.
Kommentar: Så var det med det.

2.Bosnien.
Kommentar: Bosnien tvåa (nu kommer geigert vråla nåt om att de kommer vinna gruppen, och det får de gärna göra men jag tror det ej) efter hård strid med Rumänien om denna plats. Är på väg framåt fotbollsmässigt som det unga land man trots allt är. Blir tvåa här och får spela playoff.

3.Rumänien.
Kommentar: Rumänien var ett tag kända för att vara ett extremt starktkvallag, likt Sverige, men det känns som man på sistone varit på nergång och man kommer inte rå på Grodätarna här. Istället får man hoppas man har två bra dagar mot Bosnien och kan knipa andraplatsen. Dock känns det som man saknar litegrann för att rå på Bosnien över tid i gruppen. Rumänerna är det lag av de två som lättast kan tappa poäng mot övriga i gruppen.

4.Albanien.
Kommentar: Visade i Sveriges vm-kvalgrupp att man kan rubba de flesta hemmavid och det räcker till en fjärdeplats här.

5.Vitryssland.
Kommentar: Får det helt enkelt för tufft mot övriga lag i gruppen, jumbon undantagen.

6.Luxemburg.
Kommentar: Helt enkelt ett lag som aldrig verkar bli bättre. Får det givetvis alltför svårt i denna gruppen med och riskerar bli helt utan poäng.

GRUPP E

1.Holland.
Kommentar: Okej att man ska tro på sitt landslag, men nån måtta får det lov att vara. Holland lär ha njutit som fan igår över grupplottningen som innebar en garanterad em-plats för dom. De kan skicka sin b-uppställning och ändå plocka hem den här gruppen så överlägsna är man.

2.Sverige.
Kommentar: Sverige SKA bara bli tvåa här, allt annat vore ju givetvis direkt pinsamt. Frågan om Zlatan lämnar vi därhän, den här gruppen ska vi bli tvåa i även utan en primadonna som spelar när han själv vill.
Sverige har inte mött Finland i tävlingssammanhang sedan 93 men bör givetvis klara av dom ändå, även om Finnarna nu gått framåt så vilar fortfarande en hel del på pensionärerna Litmanen&Hyppiä och Sverig har ett mentalt övertag på Ungern medan övriga två bara ska slåss alla dagar i veckan såväl hemma som borta. Sverige har faktiskt en rätt god chans att bli en av de bästa grupptvåorna och därmed gå direkt till EM utan playoffspel.

3.Ungern.
Kommentar: Tredjeplatskampen står mellan Ungern och Finland och jag tror nog att Ungern kniper den via att man tar fler poäng i knepiga matcher än Finland.

4.Finland.
Kommentar: Kommer givetvis slåss tills sista bloddroppen mot Sverige gånger två, kommer vara helt chanslösa likt övriga lag mot Holland så allt blir upp till matcherna mot Ungern. Dock tror jag inte man klarar mer än en pinne i de mötena vilket ger våra grannar en fjärdeplats i gruppen.

5.Moldavien.
Kommentar: Kommer få sex poäng i gruppen, dvs två segrar mot San Marino. Chanslösa i alla andra matcher

6.San Marino.
Kommentar: Är europas utan tvekan sämsta landslag vilket kommer visa sig här med.

GRUPP F

1.Kroatien.
Kommentar: Kroaterna är ju europas bästa hemmalag (vi glömmer Englandsmatchen) och det bidrar givetvis starkt till att jag tror på dom som gruppsegrare. Kommer få det tufft mot grekerna men lär klara av att plocka gruppen då det känns som ett starkare lag än Grekerna.

2.Grekland.
Kommentar: Ett starkt lag som dock får möta ett lite för bra Kroatien. Lär även få tufft att plocka en plats som bästa tvåa.

3.Lettland.
Kommentar: Jag tippar Lettland före Israel eftersom jag har känslan av att Israel är på väg neråt medan Letterna ligger kvar på den nivå man legat på ett bra tag nu. Det vill säga, en positon på undre delen av "klass 3" lagen i europa.

4.Israel.
Kommentar: Får det svårt här, kan rubba Lettland hemma men de två topplagen kommer inte ha några större problem med Israel. För svenskar är väl Israel fortfarande mest känt fotbollsmässigt för kvalet till vm94.

5.Georigen.
Kommentar: Inget höjdarlag men denna grupp har en given jumbo och Georgien är bättre än jumbon men inte mer helt enkelt.

6.Malta.
Kommentar: Visst Sverige hade tur mot Malta i vmkvalet men Malta ska normalt sett inte vålla några lag problem i kvalmatcher och lär inte göra det i denna gruppen heller. Får svårt att få med sig några poäng överhuvudtaget.

GRUPP G

1.England.
Kommentar: Tala om drömlottning för Engelsmännen. Detta är en grupp man inte ska ha några problem att vinna alls egentligen, även om matcherna mot Wales, och då främst bortakampen kommer bli stenhårda tillställningar men det är också matcher där Englands fotbollsmässiga styrka kommer vinna till slut.

2.Bulgarien.
Kommentar: Ett rätt svårbedömt lag egentligen, det har alltid varit ett humörlag. Är Bulgarien ett lag på humör så kan man rubba alla lag men England ska änddock bli för svåra men en andraplats ska nog Berbatov &Co kunna sno åt sig.

3.Schweiz.
Kommentar: Kommer föra en kamp mot Bulgarien om andraplatsen men den lär bli för tuff för urmakarna och så var det med det. Schweiz är inget roligt fotbollsmässigt helt enkelt.

4.Wales.
Kommentar: Nu kommer AH vråla att de ska till EM. Men Giggs och gubbarna blir inte yngre, det var några kval sen de verkligen hade chansen, tyvärr kunde man inte ta den då och nu blir det för svårt. Kommer givetvis kriga på tills man stupar mot engelsmännen och det kommer givetvis vara fantastisk stämning i Cardiff vid hemmamatcherna.

5.Montenegro.
Kommentar: En dark horse som dock tippas sist i detta kval. Kan dock skrälla REJÄLT.

GRUPP H

1.Portugal.
Kommentar: Kommer återigen ha en kamp mot danskarna, kommer återigen vinna den och kommer återigen delta i ett mästerskap.

2.Danmark
Kommentar: Får ett nytt nordiskt slag, denna gång mot Norge (och Island givetvis) men denna gång kommer det gå (ännu) lättare för Danskarna att klara sig vidare. Dock kommer man inte vinna kampen mot Portugal denna gång, sån röta gånger två kan man inte ha två gånger i rad. Sedan vet man ju aldrig vad som sker med danskarna, det kan ju springa in en dåre på plan...

3.Island.
Kommentar: De flesta kommer sätta Norge på tredjeplatsen men jag tror på Island. Detta är en grupp med två klockrena topplag sedan tycker jag det är rätt jämnt mellan övriga och då tror jag Island tar det på ren vilja.

4.Norge.
Kommentar: Har varit på tillbakagång sedan Drillos dagar och får svårt även nu.

5.Cypern.
Kommentar: Gjorde ett bra kval för några rundor sen men har sedan tappat mycket och får nog finna sig i att bli sist här.

GRUPP I

1.Spanien.
Kommentar: Spanien är det överlägset bästa laget i gruppen. Det räcker så.

2.Skottland.
Kommentar: Skottarna kommer dra nytta av att Tjeckien har en generationsväxling och blir därför tvåa. Ett fullsatt Hampden Park är dessutom mycket svårt för alla lag.

3.Tjeckien.
Kommentar: Verkar helt enkelt vara på tillbakagång även om man fortsatt är ett bra lag. Något nytt EM96 lär dröja för Tjeckien.

4.Litauen.
Kommentar: Chanslösa mot de tre topplagen men betydligt bättre än jumbon helt enkelt.

5.Liechtenstein.
Kommentar: Helt enkelt för dåliga för en annan placering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0