2:a guldet

Björn Ferry, oj oj oj, vilket lopp, vilken glädje, vilken oerhört underbar kväll. Ja, det tar inte slut. Ikväll/inatt är Björn Ferry hela Sveriges nallebjörn som får en att sova gott. Efter sprinten i söndags med en sjätteplacering var det väl ingen som trodde att Ferry skulle vara med och tampas om guld i detta OS. Men ack så fel vi hade och, iallfall jag, har aldrig varit så glad att ha fel. För Ferry bevisade för svenska folket att herrarnas skidskytte inte är att räkna bort. Inför sista skjutningen var jag tämligen säker på att det skulle bli en blågul pallplacering, men vilken vågade jag inte resonera om (även fast jag satt själv och ingen hörde mig). Men som alltid blir jag nervös att börja tänka sådana tankar och jag drar helst inga slutsatser innan upploppet, men när Ferry, denna makalösa kämpe som har varit sjuk och brutit nyckelbenet mm, kom över bron in till skidstadion så sträckte jag armarna i vädret och skrek ut ett kort, men ganska högt (allting är relativt) "JAA!!"
Sedan är det SKANDAL (ett ord som är synonymt med IK vid det här laget) att ACO släpptes iväg för sent. MER ÄN 10 SEKUNDER!!! Detta ska inte hända på ett stort mästerskap. Skärpning för i helvete!!


Detta är det andra guldet på 2 dagar och hur optimistiskt det än kan låta (man måste vara optimistisk efter en sådan här tävling) så kan det bli samma valör på medaljerna imorn med. Pärson i alpint och Jönsson och Falk i sprinten. 

Dessutom vann svenska herrarna i curling över regerande världsmästarna Storbrittanien första matchen. I skrivandets stund så ser jag på damernas curling där Sverige ligger under mot Danmark med 2-1. 

Hockeyn är också igång och Tre kronor står självklart som en av favoriterna. Både här hemma och borta i Vancouver.  Det ska bli en intressant fortsättning på OS och vi hoppas absolut att de svenska idrottarna verkligen leverar, som resulterar i medalj.


/DV 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0