Del 2 av 24

Observera: Den norska korrekturläsaren har inte fått betalt, därav kan vissa språkfel förekomma!

Innan ens pucken hann vidröra isen i samband med matchens första tekning avlossade ”Enhörningen” Ingesson en rejäl spottloska mitt i ansiktet på Måns Sahlin, som precis höll på att göra sig redo för tekningen. Något oväntat slickade Sahlin i sig spottet varpå han utbrast ”jaså, så du gillar också Toblerone-choklad!?”. Ingesson blev illröd i ansiktet och försökte sänka Sahlin till marken (eller isen, som det ju är på en hockeyrink) med en rejäl högersving, men Sahlin duckade kvickt och fick även med sig pucken.

 

Hjulkrossarna gick till ett snabbt anfall och när Sahlin gick över den offensiva blålinjen lämnade han över pucken till Kalle Humle som i sin tur rappt passade pucken vidare till Palle Dumle, som ursinningslöst stormade in mot mål. Dumle gjorde en vacker dragning och skulle precis sprätta upp pucken i krysset när benen plötsligt vek sig och han istället föll pladask på isen.  Det var Bufflarnas enögde back Sten Borg som våldsamt hade svingat sin klubba rakt på Dumles ben, som inte hade någonting att sätta emot. Dumle skrek högt av smärta när han föll ihop och domaren höjde samtidigt  ena armen, redo att ge Borg en tvåminutersutvisning, men när ”Enhörningen” närmade sig med fradga rinnandes ner för kinderna sänkte domare Strömbersky  armen igen och spelet fortlöpte utan avblåsningar.

 

Med Palle Dumle liggandes på isen oskadliggjord i offensiv zon hade Hjulkrossarna bara tre utespelare kvar mot Bufflarnas fem yrkeskriminella vettvillingar som började trycka på allt hårdare i offensiv zon. Men ”Nollan” Nollander storspelade dock i mål och höll, med tur och ingen skicklighet alls, nollan tills slutsignalen för de den första perioden äntligen ljöd. Med svetten rinnandes från ansiktet klappade Sahlin om sina mannar och hjälpte Dumle upp på fötter igen, in i omklädningsrummet. Det glada pensionärsgänget var, med tanke på matchbilden, nöjda över att fortfarande ha ett oavgjort resultat men Willy Östros var också orolig över att de inte skulle orka hela vägen när man hade en mer eller mindre skadad forward och en norsk back som inte ens hade dykt upp.

 

Precis innan Hjulkrossarna skulle bege sig ut på isen igen för att inleda den andra perioden knackade det på dörren till omklädningsrummet, och därefter klafsade Henning Alsgaard in i full skidmundering. Lagkamraterna stirrade på norrmannen som sa ”Jeg beklager jeg er sen, fikk jeg fast i den første bakken når jeg ville gå Vasaloppet. Men nå, jævler, skal vi knuse dem bøfler!”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0