Antis julkalender, en barnsaga i 24 delar!

Så var det dags för årets julkalender. Den här gången bjuder jag på en barnsaga i 24 delar. Njut!

 

Det var en gång för länge sedan ett glatt gäng pensionärer som, i den lilla staden Hjulkvarn, precis skulle äntra isen i GHB-hallen. Hjulkrossers HC, som gänget kallade sig, skulle spela sin första ishockeymatch i IK Sports Camp, en återkommande cup som sedan urminnes tider alltid arrangerats av en drös högavlönade och mycket vackra svärmorsdrömmar i sina bästa år. Tack vare en magisk dryck åldrades de inte och därmed kunde de alltså vara i sina bästa år hela tiden, och rykten säger förövrigt att de än idag finns där ute någonstans.

 

Den lilla ishallen var kall och publiken lyste med sin frånvaro då Hjulkrossarna blickade ut över ishallen. De tretusen sittplatserna var helt tomma och högtalaranläggningen var därtill avstängd för att spara in på elektriciteten. Det enda som hördes var motståndarnas arga tillrop där ute på isen. IFK Bufflarna var ett storväxt lag med många råbarkade lirare, som i normala fall hade sin hemvist på den ökända anstalten i Almhult. Deras lagkapten, Christer ”Enhörningen” Ingesson cirklade runt spelaringången och log falskt mot Hjulkrossarna som i samma skede tog av sig skridskoskydden. ”Vi ska knäcka er era små råttor”, väste han innan han begav sig tillbaka mot sin egen planhalva och sitt manskap.

 

Nu var det dags. Hjulkrossers HC gav sig ut på isen! Först ut var centern och lagkaptenen Måns Sahlin, sedan kom barndomskamraterna Kalle Humle och Palle Dumle, som agerade forwards. Lagets målvakt Kristoffer ”Nollan” Nolander hade aldrig tidigare stått på några skridskor och han fick motvilligt pressas ut på rinken av den skallige och något överviktige backklippan Willy Östros. När väl ”Nollan” kom ut på planen bar det av rätt fram i hög fart och rakt in i sargen på motsatta sidan. ”Nollan” kravlade sig fast vid sargkanten och började kräkas våldsamt, han hade blivit sjösjuk. När han hade uträttat sina behov och blivit insläpad i sitt mål signalerade domaren, Leif Strömbersky, att han var redo att dra igång matchen. Men någonting saknades. Vänsterbacken Henning Alsgaard i Hjulkrossers HC hade ännu inte dykt upp. Måns Sahlin bad domaren att skjuta på starten i några minuter, men då samtidigt några av spelarna i IFK Bufflarna kom närmare så sa domaren ”förslaget beviljas icke”. Hjulkrossarna fick därmed, med en man mindre än Bufflarna, ställa upp sig för tekning och sedan släpptes pucken…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0