Antis julkalender - Del 9 av 24

Humle och Dumle slängde upp 40 algeriska dinarer på disken och Anna-Greta Sjöstedt i kassan räckte sedan över två inträdesbiljetter till badhuset, som dock Humle och Dumle slängde i soptunnan så fort de kom in genom entréspärren. Att de även behövde ha biljetterna för att at sig ut på ett någorlunda normalt sätt var ingenting de hade i åtanke då. Det enda de gamla pensionärerna ville var att slita av sig de nerkladdade kläderna och hoppa ner i en stor härlig bassäng med rent vatten.

 

När de kom in i omklädningsrummet och hade hyrt ett klädskåp för en femma, som de aldrig mer skulle se röken av i den här följetongen, så kom de på att de varken hade handdukar eller badkläder med sig. De båda kamraterna stirrade på varandra en stund, och då ingen annan syntes till i omklädningsrummet beslutade de sig för att chansa på att bada med kalsongerna på istället för badbyxor. De kastade in kläderna, låste dörren till skåpet och sprang sedan raskt igenom korridoren, förbi duscharna och hoppade sedan ner i den största bassängen likt två rabiessmittade valrossar.

 

Det var precis tomt i bassängen så Humle och Dumle kunde njuta i lugn och ro medan spyor och resedamm avlägsnades från deras ärrade kroppar. Ganska snart dök dock ett problem upp, eller snarare ganska många problem. En skolklass med 9-åringar tog sig in och skulle ha simskola tillsammans med den legendariske badvakten David Hasselnöt. Hasselnöt ropade åt Humle och Dumle att de behövde avlägsna sig från platsen, men just som de skulle klättra upp för stegen upptäckte Humle att hans vita kalsonger hade blivit mer eller mindre genomskinliga efter den lilla badstunden.  Dumle uppfattade snabbt problemet, så för att ta sig ut, utan att visa allt för mycket av sig själv, fick Humle pressa sig tätt intill Dumles rygg. Sedan kunde de vandra ut likt två hopväxta tvillingar medan skolklassen och Hasselnöten undrande såg på och fnissade när de kunde se Humles blottade bakdel innan kamraterna rusade tillbaka in i omklädningsrummet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0