Antis julkalender - Del 7 av 24

Dagen efter Sahlins chockartade avgång begav sig Humle och Dumle ut till bilskroten där man lyckades köpa en gammal rysk Lada (en bil alltså, inte en lada som man har på bondgårdar) till ett mycket överkompligt pris. Faktum var att ägaren på tippen, Mårten Paulsen, till och med vara beredd att betala en mindre slant för att bli av med det rostiga gamla rucklet. Humle och Dumle vägrade dock låta sig luras så istället för att själva ta betalt så betalade man 37 polska zlotys till Paulsen, som jublande slängde dem i sitt smutsiga gamla badkar och började bada i sin nya förmögenhet.

 

Ladan var rostfärgad, ett av däcken var punkterat och ena dörren satt inte riktigt fast, men motorn var hel och bilen rullade, och det var ju det viktigaste tyckte Hjulkrossarnas gamla radarpar. Något som däremot inte var så speciellt bra var att bensintanken hade några mindre hål, så det krävdes ett antal tankstopp innan man kom fram till den lilla staden Göteberg, där man skulle försöka leta reda på en ny lagkapten.

 

I Göteberg pratade alla mycket roligt tyckte Humle, och Dumle kunde inte göra någonting annat än att hålla med när han hörde några urinvånare beställa en halv Big mac & co hos Klasse på åkern, stadens enda hamburgerbar. När han fick se dem smaska i sig sina halva hamburgare kände Dumle hur det började kurra i magen och föreslog för Humle att de skulle ta och beställa något också. "Vi tar samma som dom", sa kamraterna i kör till personalen på "Klasses". När de blev tillfrågade vilken dricka de ville ha svarade de "två 013" och därefter kunde Humle och Dumle avnjuta två kalla puckon och två halva hamburgare.

 

Med mättade magar var man nu redo att utforska stan ytterligare i jakten på sin nye ledare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0