Antis julkalender - Del 5 av 24

Observera: Vår norske korrekturläsare har nu fått sin lön men på grund av skidtävlande i Tyskland har han dock inte hunnit kolla igenom texten. Med andra ord kan det finnas vissa språk          fel.

 

Hjulkrossers HC hade blivit pulveriserade i sin första match i IK Sports Camp och efter matchen hade man också fått ett mörkt kuvert överlämnat av IK-presidenten David Bang. Pensionärsgänget stirrade en stund på kuvertet innan slutligen Måns Sahlin tog initiativet att öppna det, och vad han sedan fick läsa i brevet som fanns där i skulle sannerligen inte komma att göra kamraterna på bättre humor. Kuvertet och brevet föll  sakta ned till marken och alla insåg att någonting inte stod rätt till. "Vad stod det?", frågade Humle och Dumle oroligt i kör samtidigt som Sahlin tog ett djupt andetag och började tala.

 

"Vi har på grund av osportsligt uppträdande blivit uteslutna från fortsatt tävlande i IK Sports Camp", sa Sahlin och fortsatte, "det står inget mer än så, men nu är det alltså slut, vi är finito". Lagets norske före detta skidtalang blev rosenrasande och sa "det må være en feil, vi har ikke gjort noe galt, det var jævla griser fra Köping som var usportslig". Kristoffer "Nollan" Nollander, som precis hade börjat kvickna till efter tacklingen i den tredje perioden, blev tårögd och öppnade en gravöl som laget sedan delade på tills den sista droppen hade försvunnit ner i magsäckarnas bistra mörker.

 

När ölen var slut och allt hopp om fortsatt tävlande hade försvunnit frågade Willy Östros om det var okej med de övriga kamraterna om han fick åka på semester till Brunei med sina fruar, barn och barnbarn. Kamraterna nickade sorgset och därmed var pensionärsgänget decimerat till bara fyra kamrater. När sedan Henning Alsgaard gav sig iväg på sina skidor, utan att säga ett ord till de andra, så mumlade Sahlin de tre orden "det är kris"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0