Antis julkalender - Del 20 av 24

När Humle och Dumle kommit fram till Mjölköping var de båda två sugna på att dra av sig sina skidmunderingar och införskaffa lite vanliga vinterkläder igen, men till deras besvikelse verkade stan vara helt öde. En höbal susade förbi på den stora shoppinggatan, men alla butikerna var låsta och inte en enda människa syntes till. "Vilken skitstad", sa Humle till Dumle, som inte kunde göra annat än att hålla med. När de båda kamraterna hade kommit till slutet av den stora gatan fick de äntligen syn på en människa, det var en äldre man som höll på att försöka få igång sin bil.

 

"Vart är alla?", frågade Dumle den gamle mannen som svarade "det trodde jag alla visste, de har rest iväg till Hjulkvarn för att se på finalen i IK Sports Camp. Det borde ni också göra!". Humle och Dumle tänkte att det var lika bra att bege sig hemåt igen eftersom det ändå inte fanns någonting att göra eller köpa i Mjölköping, så de plockade fram skidstavarna och började staka iväg mot Hjulkvarn.

 

Framåt kvällen kom Humle och Dumle äntligen hem till sitt kära Hjulkvarn igen. Innan de skulle bege sig hemåt till sina respektive lägenheter tänkte de att det kunde vara bra att kolla till klubblokalen först, ifall någon av de gamla kamraterna mot all förmodan skulle ha kommit tillbaka. På vägen dit passerade de ishallen och på den anslutande parkeringen fick de syn på en onaturligt stor snöhög. Humle och Dumle blev lite nyfikna och gick fram till snöhögen och började sedan gräva. Efter en stund tappade de nästan hakan, långt där under stod deras målvakt "Nollan" Nollander infryst i en stor isbit, hållandes i sin gravöl som han delade med laget efter förlustmatchen mot IFK Bufflarna. Humle och Dumle sopade undan all lössnö och just som de skulle försöka frakta iväg honom till klubblokalen, där de kunde tina upp honom, dök IK-presidenten, David Bang, upp igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0