Antis julkalender - Del 10 av 24

Väl tillbaka i omklädningsrummet låste Humle och Dumle snabbt upp sitt klädförråd och sprang sedan in på en av toaletterna för att även tvätta rent sina kläder efter dagens strapatser. Att gnugga bort allt kladd från bergochdalbanan i handfatet tog inte så lång tid, men vad som däremot tog tid var att försöka få kläderna någorlunda torra. Humle försökte torka sina kläder med hjälp av den elektriska handtorken medan Dumle försökte rysta bort allt vatten och hänga upp en del på elementet. Efter mycket om och men var kläderna någorlunda torra, men just som de skulle ta sig ut från toaletten hörde de ljud som kom utifrån. Det var skolklassen som hade avslutat sin simskola och som nu skulle bege sig hemåt.

 

Humle och Dumle försökte öppna dörren långsamt så att de inte skulle dra till sig någon uppmärksamhet när de klev ut, men den gamla trädörren hade inte blivit oljad på flera år. Den gnisslande högt och när de båda kamraterna därefter trädde ut med huvudena genom springan så möttes deras blickar en hög barn som pekade mot dem och gapskrattade så att de tappade andan. Humle och Dumle blev illröda i ansiktet av skam och sprang sedan, så fort de kunde, ut från omklädningsrummet och mot den stora utgången från badhuset. Färden ut fick dock ett hastigt slut. I samband med att de klev in på badhuset tidigare under dagen hade de som bekant slängt sina biljetter som behövdes för att öppna spärren till in -och utgången. Humle och Dumle hade inte insett sitt misstag och när de slutligen nådde fram till den hårda runda metallspärren mosades de samman likt två böjda bananer och skrek av smärta.

 

David Hasselnöt som hörde oväsendet var snabbt på plats och frågade de mörbultade kamraterna vad de höll på med. Humle och Dumle försökte förklara att de inte kunde ta sig ut medan de rätade på sina stela ryggar, men Hasselnöt skrattade bara åt dem och sa "so you guys are looking for freedom?". Hasselnöt trodde inte på solskenshistorien om att de hade slängt sina biljetter, men trots detta kom de tillslut ut därifrån. Men först fick de avtjäna ett straff som diskare på kafeterian tills badhuset stängde framåt kvällen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0