12dec.

Champions League spelet 1994/95 bjöd på många godbitar. De största segrarna är givetvis de mot Barcelona och Manchester United samt segermålet i kvalet mot Spartha Praha, men de kanske tyngsta beträffande att avancera vidare var dubbelmötet mot Galatsaray.
Blåvitt hade inlett med att förlora mot Man.Utd borta med 2-4,sedan slagit Barcelona med 2-1 hemma och nu väntade alltså ett dubbelmöte med turkiska mästarna från Istanbul.

Matchen på Ullevi är ihågkommen för flera saker, givetvis segern, men även för att PKK-aktivister stormade planen, som vanligt stod svensk polis helt handfallen och det var till slut (efter att massa spelare försökt sänka de instormande) turkiska säkerhetsvakter som fick iväg dom.
När detta skedde var det extremt nära totalkaos, vi svenskar på läktarna var vansinniga, turkarna på läktarna var ännu vansinnigare och förutom de som stormade fanns det aktivister på en del av en sektion bakom mål.

Men här visar vi Erlingmark show, jisses vad bra den mannen var i detta cl-lir. Och i dessa kamper blev han stor hjälte! Ta även en titt på tabellen i slutet av klipp två...
EUFORI!!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0