Björn & Benny äger aktier i Svensk Musikunderhållning AB

Inget ont om ABBA, men det finns faktiskt gränser för hur mycket vi 80-talister tål att höra förra generationens mest överskattade band. Visst, vi som är födda på 80-talet inser och har så flera gånger om att ABBA är ett av världshistoriens största band. Vi vet det. Varför vet vi det då? Jo, för i ALLA svenska hem med föräldrar över 40 så finns minst EN ABBA-skiva. Vi har även blivit näst intill hjärntvättade med meningar som "Hur många hits gjorde inte ABBA?", "Varenda låt av ABBA var ju en hit", "ABBA är ju kult", "Du kan ju inte säga att ABBA var dåliga, varenda låt är ju odödlig" o.s.v Och inte nog med detta. Vi 80-talister blir fortfarande överösta med mer än positivt ABBA-snack från 50 och 60-talister. Och inte nog med att vi får höra det snacket från morsan och farsan, vi blir även hjärntvättade i TV-underhållningen. Och inte minst i musiktävlingar så som t ex "Så ska det låta" eller "Körslaget". 

Ta till exempel "Så ska det låta", ett trevligt underhållningsprogram med (en viss procent) bra musik och låtar som man ska plocka för att kunna ta poäng (men det vet ni nog redan). Man sitter där tillbakalutad i soffan med en balja popcorn och en kall öl på bordet och njuter av fredagskvällen. Då plötsligt förvandlas den trevliga fredagkvällen till en resa tillbaka till dom unga åren i barndomshemmet. Man upplever allt som en film. Man ser en ung version av sig själv sitta i soffan med munnen full av hallonbåtar och sega gubbar, då plötsligt morsan kommer fram till en med en "The best of ABBA"-samling
"Jaha lilla Danne, nu ska du få lyssna på musik som mamma och pappa en gång dansade till ute på discoteken". Man har lust att bara skrika rakt, men berget av hallonbåtar och sega gubbar har växt i munnen och absolut inget ljud alls kommer ut genom den barriär av godis man har byggd upp.

Alldeles svettig och flåsande vaknar man upp till verkligheten igen till tonerna av "Dancing queen" Har inte den där jävla drottningen dansat färdigt snart? Antingen så är det någon ABBA-"hit" som döljer sig bakom siffrorna eller så känner de tävlande att "Det är nog bästa att jag sjunger nån ABBA-låt nu, för dessa låtar är ju såååå bra"

I "Körslaget" så tävlar man genom att träna upp en kör och sedan sjunger man kända låtar och den kören som sjunger bäst tar hem segern. Det är t ex Sveriges egna "hallelulja"-tant Carola Häggqvist vars kör tävlar mot "rekordhållaren i att vara med i Melodifestivalen utan att vinna nån gång"- Sanna Nielsens kör. Alltid väljer de en  ABBA-låt. Om det inte är "Dancing queen" eller "Thank you for the music" så är det "SOS" eller "Wateloo" "Hjärntvätteriet" har öppen dygnet runt 7 dagar i veckan. Du behöver inte komma dit. Det kommer till dig.

Detta mina vänner kan bara förklaras med en enda mening. Björn & Benny äger en stor mängd av aktier i företaget "Svensk Musikunderhållning AB". Japp, detta har jag efter långa diskussionskvällar med mig själv kommit fram till. Det finns ingen annan förklaring. Men om man säger det till generationen innan oss så får man höra återigen att "Jamen alla låtar dom gjorde var ju hits".
Och en annan rolig grej är ju att dessa tycker att varenda ABBA-låt är lika bra nu som den första gången dom hörde ABBA på 70-talet.
 

 

Kommentarer
Postat av: Mamma Carina

Men Danne då!!

Hoppas du inte fått alltför traumatiska upplevelser och bestående men efter din barndom, för trots allt,ABBA är ju sååå bra.

Kram från din mamma

2010-04-22 @ 21:53:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0