Vita Hästen - Mariestad 8-3

Idag var jag - ANTI - på ishockey igen. Nu när speedwaysäsongen är över kan man säga att ishockeysäsongen börjar på allvar, åtminstone för mig. Vita Hästen tog den här gången emot serieledande Mariestad, som för övrigt besegrade Hästen i den första omgången av årets div 1-säsong med 5-2. Med andra ord var det ett revanschsuget gäng från Peking som äntrade isen, och det syntes lång väg att Vita Hästen ville mer än gästerna. Hästen pressade tillbaka gästerna hårt i den första perioden och gjorde efter drygt 8 minuter 1-0 genom ett av årets nyförvärv Johan Bülow (som har spelat 5 säsonger i elitserien och allsvenskan). Genom ett powerplay kunde därefter Mariestad kvittera ställningen, men fullt rättvist kunde Hästen sedan återta ledningen då Marcus Eriksson slog in 2-1-pucken med bara 11 sekunder kvar på perioden.

2-1-målet i slutskedet av första perioden gav Vita Hästen ett psykologiskt överläge, och när sedan även målskyttet började lossna, då blev det utklassning. Matchen slutade 8-3 till Vita Hästen, men den hade lika väl kunnat sluta 12-3 om man hade haft lite mer skärpa i en del avslut. Skottstatistiken vanns även den av Hästen, 47-22.