Jag kan också tänka om fotboll

Gissar att FH är föga nöjd över SOLNATATTARENS snubblerier (det bör skrivas versalt). Såg den andra matches och Gefle skötte sig väl. Var först minutrarna innan målet som det egentligen kändes som AIK kom direkt nära. GAIS spelade 2-2 för sjätte gången i år, andra gången mot just Kaamaaaa. Helt ok resultat med tanke på förutsättningarna. Skoj att Mervan fick näta med. Johan bör vara nöjd med ÖIS seger idag, två mycket starka insatser i ryggen har de rödblå nu och hade inte BP slagit ÖSK idag hade de kunnat hota om att slippa kval till och med. Men det blir nog tufft. Stockholmslagen i botten spelar båda imorgon och först då kan vi dra några egentliga slutsatser. Dessutom ska det ju sägas R i Skåne, tre intressanta matcher.

Åtvid tillbaka i Allsvenskan, stort grattis!

Assyriska kopplar ett litet men dock grepp om kvalplatsen inför sista omgången.

IFK Norrköping vann och slipper nu direktnedflyttning och det ska mycket till om de ska behöva kvala. Stryk borta mot Falkenberg med minst 8-0 samtidigt som Sirius slår Syrianska med samma siffror om jag räknat rätt. Syrianska är de som närmast jagar kvalplats uppåt dessutom. Så grattis till DV!

Lustigt nog möts de båda lagen som är klara för allsvenskan, Åtvidaberg och Mjällby, i sista omgången. De kan fira tillsammans. Mindre lustigt kan det bli för Trollhättan och Vasalund som ligger näst sist respektive sist i serien, och möter varandra. Båda har 29 poäng. Seger för ett av lagen för upp det laget på 32 (jag kan räkna, helt utan hjälp). Det är två poäng mer än Qviding har nu och en mer än Sirius, som innehar de båda kvalplatserna. Sirius möter som sagt Syrianska medan Qviding möter Väsby United som har platsen precis ovanför kvalstrecket på 32 poäng. Seger för Qviding kan med andra ord göra att de slipper kval medan förlust kan skicka ut dem utan kval. Synd att de lirar borta annars hade man fått gå på den.

Åter till Allsvenskan, det känns som ett dåligt omen att fokusera för mycket på Superettan...
Toppen har FH redan skrivit om och den är mäkta spännande. Botten då. De två matcherna imorgon kommer nog visa en del om vartåt det barkar. Hammarby möter Halmstad borta. Vid seger för nollåttorna skiljer blott tre poäng mellan dem och just HBK och Bajen återtar kvalplatsen från ÖIS. Seger för hallänningarna och mycket talar för att ÖIS behåller kvalplatsen men får å andra sidan väldigt svårt att komma ifatt HBK. Men det kanske de får ändå.

På lördag spelas dessutom Djurgården-ÖIS och där kan man snacka måstematch för båda lagen. Får återkomma med djupare analys av återstående spelprogram efter morgondagens 3 intressanta matcher.

/AH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0