Summering av det allsvenska tipset.

IK tippade allsvenskan och superettan i början av året, och till skillnad från övrig media som aldrig redovisar sina tips så gör vi det trots att det i många fall inte är nåt att skryta med.
De båda halvorna tippade och deras gemensamma tips låg sedan till grund för en gemensam tabell.

Vi började med superettan och går nu nedan igenom allsvenskan nerifrån och upp enligt VÅRT tips, med slutgiltig placering inom parentes.

16.IF Brommapojkarna (12)
BP levde på sin inledning av säsongen och höll sig kvar med ganska stabil marginal, man var aldrig riktigt riktigt illa ute faktiskt vilket är mycket starkt gjort av lilla BP som nästa år med stor sannolikhet blir Storstockholms andra lag om vi räknar Assyriska som icke tillhörande storsthlm....
Även nästa år finns det en del räddningsplankor och det kan rädda bp även då och kanske på sikt göra dom till ett etablerat allsvenskt lag. Man har ju ett mycket spännande arenaprojekt på gång dessutom...

15.Gefle IF FF (10)
Att vi aldrig lär oss... Gefle åker inte ur allsvenskan. Så enkelt är det.

14.BK Häcken (5)
Årets positiva överraskning. Hisingslaget luktade på europa via såväl allsvenskan som cupen, spelade stundtals en mycket rolig fotboll som nykomling och hade man piskat Gefle hemma i näst sista omgången hade man varit klara för europa... Nästa säsong lär man göra allt för att bli stadens andralag efter IFK Gbg även på andra områden än sportsligt och vem vet, det kan mycket väl lyckas.

13.Halmstad BK (13)
Ojojoj, vi tippade helt rätt. Gratulerar till oss. Janne Andersson har länge suttit säkert på bänken vid nissans strand men frågan är hur länge han gör det. Hbk känns, tyvärr, som en klubb på nedgång inom många områden. (om nån vill att vi ska utveckla det så maila [email protected] så kommer en förklaring)

12.Gais (11)
Ja, nära i tipset. Gais gjorde en sämre säsong än vad de själva trodde de skulle göra på förhand och räddades av att Alexander Axén var stor nog att inse sina begränsningar och klubben tog in Benny Lennartsson vilket antagligen räddade klubben från åtminstone kval. Säljer nu Wanderson och det finns många frågetecken inför nästa år...Vad hände med den där planen att ta medalj inom fem år som kom för några år sen?

11.Örebro SK (6)
ÖSK var svårbedömda inför året tyckte vi men de spelade bra och slutade på en fullt respektabel sjätteplats. Typiskt mittengäng kort och gott.

10.Örgryte IS (15)
Öis stod för årets mest osannolika vändningen, trots att det slutade med nedflyttning. Hade man haft det laget man hade under hösten hela året hade man hamnat någonstans i mitten. Vad som sker nu är väldigt diffust och det kan antingen bli ett av de bästa superettanlagen sedan dif och mff spelade där 2000 eller så platt fall och direktnedflyttning till div.1 allt beroende på vad spelarna väljer att göra och vad klubben kan förmå dom att göra.

9.Trelleborgs FF (9)
Ojdå, vi tippade TFF helt rätt, starkt faktiskt. TFF hade dock kunnat sluta betydligt högre upp om skadesituationen varit en annan, man saknade ju trots allt 11man stundtals...Men Prahl är en fenomenal tränare och såg till att TFF slutade nia vilket är en helt klar godkänd position för TFF.

8.Aik Solna (1)
Eftersom detta är en blogg av människor, för människor, skriver vi inget mer.

7.Djurgårdens IF (14)
Ja, vad ska vi säga? Vi tippade åt helvete fel. Dif lär åka ur och det var det. Vad många verkar missat som bara följt fotbollen under 2000-talet är att DIF i mängder med år innan var ett jojolag, kanske dags att återgå till det?

6.Hammarby IF (16)
ja, jisses... Hörru buba, har vi nånsin tippat mer fel rent känslomässigt än här? Bajen känns inte ens som de slutade sist, det känns som de slutade mer än sist, ja ni fattar.

5.Malmö FF (7)
MFF är det svåraste laget att tippa av alla, man vet verkligen aldrig var man har dom, nu vaknade de väldigt sent och alla pratar om att de blir livsfarliga nästa år. Vi som varit med ett tag vet att det låter precis så varje jävla år...

4.Kalmar FF (4)
Kalmar sålde sin guldchans via Elm men slutade trots allt på europaplats och Nanne Bergstrand kommer nu återigen få bygga ett delvis nytt lag. Mycket imponerande dock att han ständigt lyckas. Kalmar kommer säkerligen blanda sig i toppstriden nästa säsong med, Nanne lyckas ju med allt...

3.Helsingborgs IF (8)
Vi vill direkt säga att hade Henke och Lantz spelat hela säsongen hade vi varit rätt ute...
Dock slet det för hårt på en skadedrabbad trupp med alla europamatcher och till slut gick det inte och Hif rasade. Nästa säsong blir en riktig identitetsjakt för Hif utan Henke. Är det bara jag, FH, som känner att Hif kommer ligga pyrt till, ringa Henke som gör en Alexandersson och rycker in sista omgångarna?

2.IFK Göteborg (2)
Här tippade vi faktiskt helt rätt, eloge för det. Dock är ju en andraplats alltid en förlust för en storklubb som blåvitt.

1.IF Elfsborg (3)
Elfsborg slutade trea men det får, med den truppen, ses som ett misslyckande. Man saknade en målskytt och köper man en sådan, får behålla truppen i övrigt ja då kan inget rubba dom.

Sammanfattning: Vi tippade superettan bättre... Det räcker så.

Kommentarer
Postat av: Andra Halvan

Hade vi inte Djurgården som etta 2008? Det känns isåfall i klass med Bajen i år. Helt rätt på 4 och nära på något färre, bara GAIS inom en placering men hyggligt nära på IFE och MFF med.



Inte så pissit ändå.

2009-11-05 @ 13:18:53
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0