Idrottslördag!

Idag är det en enorm idrottsdag via tv-n och strems från olika fotbollsmatcher runt om i världen, här kommer jag, fh, till er stora glädje blogga om det jag ser idag.

09:55 NYA ZEELAND KLART FÖR FOTBOLLSVM!!!
Japp, jag erkänner att jag missade att matchen mot Bahrain började 08 och såg därför bara andra halvlek,direkt uselt jag vet.
Nya Zeeland ledde i paus med 1-0 men i andra tog Bahrain över i matchen i Wellington. Nya Zeeland hade med sig 0-0 från bortakampen och var således med 1-0 klara för vm. Gästerna krigar på mycket bra, skapar en hel del halvchanser och får till slut en straff.
En straff som är så otroligt dåligt slagen/bra räddad av målvakten att luften delvis går ur gästerna och Nya Zeeland reder ut stormen och tar sig till vm. Starkt gjort av ett landslag som vi alla vet i förra vmkvalet torskade mot Salomonöarna och därmed missade samma playoff. Nu gynnades man ju visserligen av att Australien övergått till det asiatiska kvalet som förvisso alla fotbollsintresserade redan visste, men ändå starkt att ta sig till VM. Framförallt starkt att klara 0-0 i Bahrain.

Nästa anhalt på idrottslördagen är damernas slalom, 1a åket, återkommer efter det.

Maria PH åkte ur tyvärr, får därmed inte åka mer idag.
Theres Borsén får det tufft trots att hon tar sig ner, men ev en topp-tio plats iaf.
Anja Pärsson gör ett helt okej åk, men får det tufft att vinna då tiden vid målgång då bara var en fjärdeplats.
Frida Hansdotter gör det, efter sin förutsättningar, helt okej. Får det tufft att ta en topp-tioplats men likväl hyfsat.

Nästa anhalt på idrottslördagen är damernas slalom, 2a åket, återkommer efter det.

2a åket.

Frida Hansdotter gör ett bra andra åk men går in på en andraplats och lär väl då sluta någonstans kring plats 12.
Theres Borsén går in som nia, inte godkänt...
Anja Pärson gör ett JÄTTEmissatag och misslyckas totalt.

Alingsås-Ciudad Real, Handbollens CL

Alingsås torskar med 24-26 men gör en heroisk insats. Man ska minnas att Ciudad Real är världens tveklöst bästa handbollslag. Första halvlek slutade 10-14 så Alingsås vann dessutom den andra halvleken, otroligt starkt och otroligt roligt att titta på. Få saker är mer spännande än en riktigt bra och spännande handbollsmatch och detta var handbollpropaganda. Synd att matchen gick i Jönköping och inte Götet (Alingsås får inte spela hemma då hallen är för liten) hade den gått i Götet hade man ju givetvis tittat. Sådana världsstjärnor som gästerna har är värda att se lira.

Snart är det dags för nya vm-kvalmatcher.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0