Hemma från Göteborg...

Igår var jag och resten av familjen Anti i Göteborg för att bevittna Sveriges Grand Prix i SPEEDWAY. Vi åkte iväg vid 9-tiden och stannade sedan inte förrän en liten bit efter Jönköping, där vi tog en liten fikapaus. Därefter fortsatte resan tills vi käkade middag, vi stannade till vid en väg-restaurang cirka 5 mil från Göteborg vid namn Smakfullt. Inte världens billigaste ställe kanske, men ska det smaka bra så kostar det (haha, där fick jag till det)! Mätta och glada fortsatte sedan färden till "Götet" där vi snabbt som tusan letade upp en parkeringsplats. Till vår stora glädje hittade vi ganska snabbt en bra central parkeringsplats vid Valhallabadet, och billigt var det också! Bara 40 kronor kostade det för att få stå till 8:30 på söndagsmorgonen (eller om det till och med var 9:30).


Brahehus åkte vi förbi på vägen ner mot Göteborg, ligger vid Gränna

Eftersom vi kom till Göteborg i mycket god tid gick vi runt i staden i ett par timmar och beundrade några av stadens sevärdheter. Vid ishockeyarenan Scandinavium (nej Älgen, det är ingen hästhoppararena) var det förövrigt stort polispådrag. Exakt varför vet jag inte, men det stod något om socialism och Iran på några röda röda flaggor. När vi sedan gått runt ett tag vilade vi vid Heden, eller vad det nu heter - de där grusfotbollsplanerna. Sedan, när de var dryg två timmar kvar till start så begav vi oss iväg till Nya Ullevi (som egentligen är den äldsta av de två eftersom den gamla byggdes om?). Väl där träffade vi familjen Johansson från Målilla. En av dem trodde att det skulle bli inställt medan den andre hade satsat alla sina pengar på Rune Holta-seger. När vi hade konverserat färdigt tog vi oss upp på läktaren där vi alltså avnjöt Sveriges GP, en tävling som den ryske raketen Emil Sajfutdinov vann före Jason Crump och svenske Antonio Lindbäck.


Sevärdheter i Göteborg ser ut såhär...

Det enda jag störde mig på ordentligt under hela kvällen var att jag inte kände igen den ryska nationalsången i samband med prisutdelningen... Dåligt av arrangörerna att spela fel nationalsång! Men i övrigt var allt kanon, och det tyckte nog polackerna, som satt på raden nedanför oss, också! Först såg de alla ganska bedrövade ut när deras polske gud Tomasz Gollob gjorde bort sig, men efter ett antal öl blev de glada igen och jublade åt i princip allt och alla. Den ene av polackerna glömde dock kvar sin ryggsäck efter tävlingen. Så kan det gå när man dricker för mycket alkohol! När allt var avslutat och röken efter fyrverkerierna hade lagt sig så gav vi oss åter tillbaka till bilen och när klockan var drygt 03:40 så var vi hemma i Norrköping igen, då hade solen börjat gå upp, fast det var ändå mycket enkelt att somna! Idag känner man att förkylningen inte mår speciellt bra av att vara ute för mycket så nu blir det ett par dagar hemma för att bli frisk igen... på tisdag är det ju speedway igen!

Som vanligt blev det också några bilder....


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA!

Kommentarer
Postat av: IK

Jag tänkte ge en kommentar till Anti här men kom på att vi nog lär höras online idag ändå så jag skiter i att skriva en kommentar här.

Dessutom verkar det ju sanlöst nördigt att kommentera i sin egen blogg även om det är nån annan som skrivit inlägget. Så det får helt enkelt vara gott folk.

2009-06-01 @ 08:38:29
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0