6april börjar det...



6april, 20.00 Olympia, Helsingborg. Helsingborg IF-IFK Göteborg.

Då är det dags, då ska vi ÄNTLIGEN får göra det vi älskar mest här i världen, vara på läktarna och se vårt älskade blåvitt. Vi har en hel vinter våndats och undrat vad som denna säsongen har i sitt sköte.
Bara dagar senare, på självaste påskafton klockan 14 så är det så dags för att äntra vårt nya hem i världen, Gamla Ullevi. Att byta arena är något som inte direkt sker varje dag, det var förvisso inte så länge sen vi sist bytte från Gamla Gamla till Ullevi men det var ju inget riktigt byte då alla redan sett blåvitt där i diverse matcher framförallt i europacuperna.

Att få ett nytt hem, en ny plats att få känna känslan, den där där känslan som ingen utan hjärtat på rätta stället kan förstå. Att få vara på en arena med över 18tusen andra som bara är där för en och samma sak är en unik känsla.
Denna säsongen är den första då man sitter på sin nya plats, men antagligen blir det så att man kommer sitta där i en femtio,sextio år till och svära över att det minsann var bättre förr.
Man kommer flina lätt åt mannen med ifkjackan, man kommer säga att korven är vattnig, man kommer svära över usla domarinsatser, man kommer hoppa upp och ner av ren lycka, man kommer frysa som en idiot och fråga sig varför man egentligen gör det här (men likt förbannat går man en vecka senare när det är ännu kallare och återupprepar samma procedur), man kommer fälla glädjetårar vid kommande guld, man kommer skratta som en idiot åt alla goa kommentarer på läktarna, man kommer aldrig komma överrens om hur laget ska se ut egentligen.

Man kommer diskutera vem som var på senaste bortaresan, man kommer snacka om hur gött det var vid nissans strand mot hbk borta, man kommer bita på naglarna under rafflande slutminuter.
Man kommer svära över att vi fått för lite betalt för vår den senaste försäljningen, man kommer hitta en hackkyckling i varje års trupp, man kommer säga "dô som under 80 och 90-talen blir det inte igen" när kidsen snackar om europaäventyr när vi når tredje kvalomgången i champions league.

Vi kommer skratta åt gais tafatta försök att spela fotboll, vi kommer vråla med i Joel Almes låt ovan, vi kommer förbanna vårt öde över att Stefan Johannesson har alltför många år kvar som domare.

Men allt är värt allting när vi den 1nov mot Solna AIK (av alla jävla lag) säkrar guldet på ett packat gamla ullevi.

"Egentligen kan jag inte förstå människor som inte gillar fotboll, ett så fattigt liv"-Sekreteraren i Arsenals supporterklubb för många år sen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0