Kråkvilan skördar sina offer...

Så var det äntligen dags igen, SPEEDWAY-BLOGG-TAJM! Under den gångna helgen har jag - ANTI - varit i Norrköping (det är jag visserligen nästan varje dag) och bevittnat JSM-kvalet på Norrköpings lilla och svåråkta bana, som inte heter något annat än Kråkvilan. Tävlingen började på lördagen och slutade på söndagen, och det värsta är att det faktiskt är sant. Tidigare i veckan hade det regnat så pass mycket att banan var aningen tjockare än vanligt. Bortsett från detta var det dock uppehåll under lördagen.

Hade det varit rutinerade toppåkare som hade gjort upp så hade det garanterat blivit spännande heat, men nu var det som bekant juniorer (förare upp till 21 år) som deltog, och då gick det inte lika bra. Faktum är att två krascher hann inträffa på banan innan ens det första heatet hade gått av stapeln! Och när väl tävlingen drog igång blev det inte bättre. Krascherna avlöpte varandra och trots att domaren vädjade förarna att ta det lite lugnt så fortsatte de att satsa alldeles för hårt, vilket resulterade i fler krascher. Efter sex avklarade heat (av totalt 20) valde man att bryta tävlingen. Förarna, med få undantag, klarade helt enkelt inte av att åka på banan. Under dessa heat hann förövrigt Jeremia Thelaus att bryta armen.

Under söndagen gjorde man ett nytt försök att köra tävlingen. Allting började om från början, men även denna gången blev det en hel del krascher. Och då hade ändå banan torkat upp och allt tjock material var bortplockat. Förarna klarade sig visserligen bättre än under lördagen, men innan tävlingen tillslut var avklarad så hann Niklas Larsson med att ådra sig en fotledsfraktur efter att ha kört på ett bakhjul, tappat kontroll över cykeln och brakat in i luftstaketet. Kråkvilan skördar med andra ord sina offer!

Sen blev det såklart några bilder:



KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0