Håhåjaja

Anti hade förmedlat uppgiften att skriva en analys av dagens landslagsmatch av det djupare slaget men eftersom jag inte är journalist på någon stor dagstidning ämnar jag inte skriva om en match jag inte sett. Så är det. Inte mycket att orda om, även om det lär göras ändå. 

Just nu är jag jävligt mätt. Varför får ni lista ut själva. Sitter och lyssnar på The Kristet Utseende dessutom, det passar rätt bra till att nattblogga. Kristligt liksom. Eller kanske inte. Borde egentligen fortsätta med mitt påbörjade inlägg i ämnet men det är såpass genomarbetat (ska bli alltså) att det knappast hinner upp ikväll så det är bättre att hålla ruljangsen igång ikväll. Men imorgon ska det ske. Det tar vi beslut på! Om jag inte fastnar i Röj-flaggor förstås. Lätt hänt änna.

Upptäckte att jag missat en cover på senaste coverlåten. Eller ja, hittade den på den eminenta www.kaffehornan.se (lyckas inte skapa länk av nån anledning men skit i det). Pinsamt av mig men sånt händer ibland. 

Har inte gett min syn på EU-valet än även om det inte är dagsaktuellt så kan jag göra det nu. Eller jo, politik är alltid dagsaktuellt. 

Att S och M var störst överraskar få och att de var ungefär oförändrade sen förra valet är inte så mycket att orda om. Även om jag inte hyser varmare känslor för de sistnämnda. C och Kd backade något, det är positivt. Även om det var synd att Kd klarade sig kvar. V stod för ett stort tapp. Det är synd men samtidigt ett tecken på att de får rycka upp sig lite och jobba med sin profilering inför 2010. Många V-väljare lär dock ha gått till Mp som gör ett bra val. Det är positivt, ty miljöområdet är nåt man verkligen kan få nytta av EU eftersom det är ett internationellt problem snarare än nationellt. Fi gick rätt bra men har en bit kvar till 4% och frågan är om de når dit, till saken hör att 31 personer hade skrivit Gudryn Schyman på valsedeln. Antagligen tar de en del röster från V. SD gick sämre än jag trott men närmar sig 4% och kan nå dit i nästa val. Dags att ta dem på allvar. Dock nöjd att de inte tog sig in redan nu. Junilistan åkte ur med buller och bång och vi lär inte se mer av dem, lika bra det. PP tog ett mandat, de lär inte förändra världen men kan vara med att skapa debatt. En markering från väljarna och en missnöjesröst i mångt och mycket. Men om politikerna skulle ta missnöje på allvar nån gång så...

Fp gick starkt, det är synd men det får man leva med. Även om Fp nationellt är underhuggare till M så är situationen lite annorlunda i Bryssel. De ingår inte i den kristna/konservativa gruppen som M och Kd gör. Av övriga partier gick ArbetarInitiativet bäst med 2862 röster. Nationaldemokraterna fick 1329 att jämföra med 7209. Ett rätt rejält tapp. Ska vi gissa att många av dem satsar på SD istället? Högerpartiet de konservativa fick 3 röster, lika många som Kommunistiska partiet. Anti - Eupartiet ut ur eu! fick 2 röster.

Men nog svammel om val. Det spar vi till höstens kyrkoval. Vill också passa på att be om ursäkt för vår klena bevakning av sametingsvalet.

Men nu ska jag svara på kommentarer sen får det bli tidigt i säng.

Kommentarer
Postat av: emma

Ja, det kommer nog gå bra för U21 tror jag, dom ser rätt starka ut om jag får säga det själv :) Har kikat lite nu på dom så jag inte är helt efter när det sätter igång, haha :P

2009-06-11 @ 03:21:33
URL: http://litenemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0