Ein bischen U21

I torsdags var jag och såg Spanien-England live här i Göteborg. Var skoj, även om det inte hände så mycket i första halvlek. I andra kändes det som om båda lagen bestämt sig för att försöka vinna men bara England var bra nog. Joe Hart gjorde en vådlig utflykt i början på andra men en britt räddade på mållinjen och annars hotade inte Spanien mycket. Den centralt defensiva triangeln på Muamba-Richards-Onuoha är inget gäng jag skulle vilja försöka kötta mig igenom och spanjorerna hade ingen direkt att mata inlägg på heller.

Ett snyggt mål av Campbell satte mer press på Spanien och sen snurrade Walcott bort Spanien på vänsterkanten och serverade Milner till 2-0. Resten av matchen var en del hängande huvuden och desperata långskott från spanjorerna och lekfullhet och sjlvförtroende hos de vitklädda engelsmännen som kunde spela av matchen. Tyskland slog Finland och nu ska det mycket till för att Spanien ska gå vidare. 3p och 4 mål ska hämtas in på Tyskland på en omgång. Men än är det inte över.

Igår var det Sverige-Italien. Sverige började piggt men saknade skärpa i de avgörande lägena. Sen arbetade sig Italien in i matchen och Balotelli placerade snyggt in 1-0 med en precision som Sverige saknat. När dessutom Balotelli blev utvisad blev det som det brukar bli när Italien är i såna lägen. Defensivt, maskande och filmande så det förslår. Då är det inte bra att släppa in ytterligare ett mål vilket tyvärr skedde. Men Sverige ångade på och tillslut hade Toivonen hittat skärpan och reducerade snyggt. Tyvärr lite sent.

Men Serbien fick bara 0-0 mot Vitryssland vilket gynnar Sverige. Nu räcker nämligen oavgjort mot serberna i sista omgången för att bli tvåa i gruppen. Men det ska göras med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0