FEAR EUROPE WE ARE BACK AGAIN!!!

Idag är det då äntligen dags igen, EUROPASPEL FÖR BLÅVITT!!!.
Vissa inväder mot att det bara är kvalomgångar men det är ändå europaspel och det är i europaspelet som blåvitt ska vara. För oss tänder det inte till riktigt i allsvenskan speciellt ofta. Givetvis är guldrace sanslöst spännande, men en förlust i allsvenskan likt den senast mot Trelleborg gör bara att tanken blir "fan, nu blir det svårare att nå kvalplatsen till Champions League". För det är så de flesta av oss som var med och minns framgångstiderna på 80,90-talen ser på ett sm-guld. Ett sm-guld är en kvalplats till CL. Vi blir skitglada för ett sm-guld och vrålar ut vår lycka och njuter som fan av det givetvis.
Vad jag mest ser skillnaden i är förutom det rent sportsliga motståndet, känslan när man förlorar. Känslan att förlora en guldfinal likt mot MFF 2004 är tung, men känslan när vi ifjol förlorade mot Basel, förlåt, mot Domare Charles Richmond var så ofantligt mycket värre. Europaspelet är för oss änglar så viktigt att inget annat finns just där och då.
Vi har inte bara, likt en del andra svenska klubbar, spelat i europa utan även vunnit där.
Förlusten ifjol tog månader för laget att smälta och jag grämer mig ännu, vi hade en gyllene chans att nå gruppspelet faktiskt. Jag grämer mig ju ännu över kvartsfinalen 1995 mot Bayern Munchen i CL, det är den tyngsta förlusten jag varit med om.
Europaspelet är det viktigaste för blåvitt, även om givetvis spelet i allsvenskan och svenska cupen är förutsättningen för att få spela i europa, och det är nu man tänder till extra.
Jag menar det är lite mer upphetsande att möta Manchester United, Barcelona, Bayern Munchen, Basel, Roma, Glasgow Rangers, Paris SG, Milan, PSV Eindhoven, Porto, Galatasaray än BP, Ösk, Gais eller andra mediokra svenska lag...

KOM IGEN NU BLÅVITT IKVÄLL GÄLLER DET-EUROPA!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0