Superettan 2009!

Så var IK då återigen först med något, vi tippar redan nu superettan 2009!


Vi börjar nerifrån och går uppåt i tabellen vi tippat. De båda halvorna har tippat och summan som anges efter varje lag är den totalsumma ett lag fått när vi lagt ihop våra tips. Laget med minst summa placeras högst, har två lag lika hög summa placeras det lag högst som fått högst placering i någon av de två enskilda tabellerna.
Siffrorna efter den totala summan är FHs tips följt av AHs tips.

Nog med förklaringar.

16.Vasalund. 30 16-14
Vi tror inte nykomlingen har så mycket att hämta i denna serie iår, det finns så ofantligt många lag i storsthlm att Vasalund inte känns som det mest naturliga valet att gå till direkt. Dock minns FH när Vasalund under 90-talet var nära allsvenskan!

15.FC Trollhättan. 28 12-16
Trollhättan som via en sammanslutning satsade uppåt har nu äntligen för deras del tagit sig till eliten, Vi tror de får mycket tufft denna deras första säsong, även om AH tror de får ännu tuffare än vad FH tror. Som för alla nykomlingar gäller det att få en bra start. Bottenlag blir de oavsett.

14.Syrianska FC 24 13-11
Syrianska är det bästa av de många lag som bär namnet Syrianska i serierna strax under allsvenskan. Dock lär Syrianska få svårt, man är ju lillebror i Södertälje där Assyriska regerar. Men detta känns som ett lag som med vind i seglen faktiskt kan hamna längre upp men å andra sidan kan det gå käpprätt åt borgarhemmen också!

13.Falkenberg FF 24 14-10
Falkenberg är ett lag som balanserat vid de nedre strecken förr men hänger kvar, vi tror de får det tufft även iår. Dock ska man tillägga att FFF då och då får fram nån oerhörd talang som kan se till att laget går bättre än vad vi experter tror. Vi tror dessvärre att det inte sker iår för FFFs del utan det blir en kvalplats neråt.

12.Väsby Utd. 23 11-12.
Aik Solnas farmarlag är rätt beroende av vad just Solna skickar för spelare till dom, det kan variera rejält under säsong och därför är Väsby oerhört svårbedömda. Dock lär det inte bli någon topplacering direkt. Att Väsby likt solnas förra farmarlag Café Opera blir så bra att huvudklubben bryter samarbetet för att farmalarlaget riskerar att bli bättre än huvudklubben lär inte ske nu...

11.Qviding 23 10-13
Säga vad man vill om Zoran Lukic men han lyckades med Qviding och lämnar ett rejält tomrum efter sig vilket kan bli jobbigare än spelarförluster för de vinröda göteborgarna som iår ensamma får försvara götets färger i superettan.
Qviding får det tufft men klarar sig kvar.

10.Mjällby 20 5-15
Man vet aldrig med Mjällby, ena året kvalar de till allsvenskan nästa åker de ur för att två år senare återigen kvala till allsvenskan... Ett lag som är lika oberäkneligt som Antis humörsvängningar eller västtrafiks tidtabeller. Detta syns om inte annat på våra tips, jag tippar dom som femma och AH som 15e lag....

9.Ljungskile SK 18 15-3
Så var det återigen ett sådär vilt gap mellan våra tips, jag tror att LSK gör en gais och åker rätt igenom även superettan efter att ha åkt ur allsvenskan. Man tappar ju sina bästa och viktigaste spelare och sin tränare. Ja, detta kan bli ett mycket tufft år för LSK men AH tror de repar mod med sin "byaanda" och snor åt sig en kvalplats uppåt. Vi kan nog enas om att de slutar någonstans mellan våra tips alltså 3-15e i serien.

8.IFK Norrköping. 16 9-7.
Nu blir Deve tokig, men Peking var så uselt i allsvenskan ifjol att man undrade vad de gjorde där, det är enormt svårt att ta sig upp direkt igen och frågan är om det verkligen är den medicinen Peking behöver? Man kanske behöver 2-3år och sin nybyggda arena innan man sedan satsar uppåt igen men med en mer sund inställning än senast.. Vi tror de blir ett mittenlag 2009 iaf.

7.Landskrona Bois 13 4-9
Bois som har det svårt i skåneland med tre skånelag i allsvenskan allaredan landar nog i mitten även denna säsongen. Bois behöver bestämma sig för att bygga på sikt och ta fram en låt säga femårsplan och gå efter den. Förvisso tror jag att Bois kan blanda sig i toppstriden redan iår men det är mest pga bristande konkurrens, AH tror de hamnar längre ner och Bois känns svårplacerat 2009.

6.Ängelholm. 12 6-6
Här är vi eniga, Ängelholm blir sexa, de var bra som nykomling ifjol och var avhängda från en allsvensk kvalplats först med en enda omgång kvar av serien och kan mycket väl hamna där uppe iår igen. Dock brukar det andra året alltid vara svårare men spelar man på Änglavallen kan det ju inte annat än gå bra....

5.Jönköping Södra 12 8-4.
Tipsen skiljer sig lite men Södra förtjänar verkligen att slåss i toppen, de spelar på en av landets vackraste arenor och r klassiskt, men tyvärr avgörs ju inte matcher på hur klassiskt man är. Södra hamnar på en fin femteplats efter att egentligen aldrig varit inblandade i varken topp eller bottenstrid men gått fint på slutet när man kan spela avslappnat det är så det känns iaf.

4.Assyriska 9 1-8
Jag tror Assyriska kan göra en ännu bättre säsong än ifjol då man tappade kvalplatsen på målsnöret, iår är konkurrensen i serien beskedligare, AH tror dock att laget får en baksmälla efter det och får en stabil mittenplacering. Assyriska är dock svårbedömda då de ofta spelar väldigt humörbetonat och det straffar sig ofta på denna nivån.

3.Sirius 8 7-1
Tipsen skiljer sig mycket här med, Jag tror på en stabil mittenplacering för Uppsalas bidrag till eliten medan AH tror de vinner hela serien och att man 2010 får åka till Uppsala på bortaresa. Det vore faktiskt rätt trevligt om Sirius kunde gå upp så det blir nåt nytt men vad man tycker är trevligt är en sak och om de har kvalité att genomföra det en annan. Uppenbarligen, med tanke på våra tips, ett svårtippat lag.

2.Åtvidaberg 7 2-5
Nu tror vi tydligen det är dags för Åtvid att ta det där steget upp igen efter att de slagits i toppen under flera år så ska det bli allsvensk fotboll i Åtvid igen 2010, AH tror dock annorlunda men totalen ger oss en allsvensk plats för Åtvid 2010 och med tanke på tidigare säsonger samt att superettan känns svagare än på många år så kan det mycket väl bli så.

1.GIF Sundsvall 5 3-2
Visst brukar nykomlingar få det tufft även om de kommer uppifrån men Giffarna har inte tappat så mycket och är oerhört tuffa att tas med i Sundsvall och det kan de leva länge på i denna serien. Giffarna får efter ett enda år i superettan återse allsvenskan 2010 enligt våra tips, även om jag tror de får kvala sig dit medan AH tror de går direkt upp.

Det var superettan det, allsvenskan kommer den med...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0