Allsvenskan 2009!

Så var då IK återigen först med någonting, vi tippar redan nu Allsvenskan 2009!


Vi börjar nerifrån och går uppåt i tabellen vi tippat. De båda halvorna har tippat och summan som anges efter varje lag är den totalsumma ett lag fått när vi lagt ihop våra tips. Laget med minst summa placeras högst, har två lag lika hög summa placeras det lag högst som fått högst placering i någon av de två enskilda tabellerna.
Siffrorna efter den totala summan är FHs tips följt av AHs tips.

Nog med förklaringar.

16.Brommapojkarna 32 16-16
Ja, vi är slående överrens om att BP kommer sist även denna gång i allsvenskan och får respass direkt igen, de är helt enkelt ett för dåligt fotbollslag för denna serien.

15.Gefle IF 30 15-15
Ja, vi är slående överrens om att Gelfe blir näst sist i allsvenskan och får respass ner i superettan nu efter några säsonger i den högsta serien, Gelfe har problem med att behålla de bra spelare man ändock fått fram och att lita på att de äldre gardet håller ännu ett år känns tveksamt... Nej, det blir nedflyttning för Gevalia, f'låt Gelfe IF.

14.BK Häcken 26 13-13
Jo vi är medvetna om det bisarra i att vi båda tippat dom som trettonde lag men att det innebär en fjortonde plats här, men några sorts regler ska man ha... Röva får det tufft i den knivskarpa konkurrensen som finns i Götet och i allsvenskan. Visst var man stundtals imponerande i superettan ifjol men det är en enorm skillnad mellan de båda serierna och Röva får kvala mot sirius om en plats i allsvenskan 2010.

13. Halmstad BK 23 11-12
Hbk kommer komma högre om Anselmo har kvar sin höstform och man får behålla honom en hel säsong, men dels är det föga troligt att han stannar hela säsongen om han behåller sin form, och stannar han hela säsongen beror det på att formen gått ner och sedan gör inte en enda spelare ett helt lag. Dock kan man inte underskatta laget om man får behållla alla och, som det ju verkar, får hem Mikael Nilsson till sommaren då har man ett lag för övre halvan men vi tippar efter nuläget och de förutsättningar vi ser med nuvarande trupp då hamnar HBK här.

12.Gais 23 14-9
Jag tror gais får oerhört svårt, de har tappat sin bäste spelare från fjolåret i Bobbie Friberg och islänningarna man köpt vet man inte om de är fågel eller fisk än, de kan lika gärna vara en flopp men de kan även alla tre bli en succé likt blåvitts Ragnar Sigurdsson. Frågan är också vem som ska göra målen?
Det finns så många frågetecken runt lagt, man har bytt tränare igen och hävdar att man då måste ändra sin årsplanering, ett svaghetstecken modell enormt, målsättningar för hela klubben måste ALLTID vara större än enskilda individers inverkan. Dock, om alla frågorna får positiva svar kan Gais hamna på AHs tipsplacering men i nuläget känns det tveksamt.

11.Örebro SK 20 10-10.
Ja återigen ett lag som placeras på en annan placering än vi båda tippat. Förövrigt undrar man år efter år efter år efter år varför det aldrig finns något trevligt och skoj att skriva om Örebro SK?

10. Örgryte IS 20 12-8
Kors i taket AH tippar ÖIS före Gais, och man kan väl inte annat än hålla med, med anfallsparet Jonas Wallerstedt-Marcus Allbäck har man ett av allsvenskans bästa anfallspar. Walle som är oerhört stark som bollmottagare och alltid är där med huvudet och en Allbäck som är ja, Allbäck med alla sina kvalitéer. Tyvärr har man väl i nuläget lite får dåligt i övrigt för att hamna speciellt långt upp men allsvensk rutin finns det gott om så ur lär de inte åka.

9.Trelleborg FF 19 4-15.
Här har AH supit till, TFFs höst var enorm och man har nu förstärkt lag med bl.a. Joakim Sjöhage så TFF är ett lag som röra om det för alla lag i allsvenskan. De kan rent av gå mot sin bästa säsong sedan 92-93 när man var ett topplag och spelade i europa! En skicklig tränare i Prahl och TFF kommer slåss på övre halvan utan att för den skull blanda sig i guldracet.

8.AIK Solna. 17 6-11
Förortslaget har alltid guld som mål men har det ofta tufft och jag kan inte förstå varför man sparkade en tränare som verkligen brann för klubben och som var uppskattad av alla utan styrelsen. nåja, det sägs vara nya tider i Solnaklubben och jag tror de hamnar i mitten, medan AH tror de får det ännu tuffare. Egentligen har AIK alla förutsättningar för att bli ett riktigt storlag men med en sådan ledning går det inte som man tänker sig...

7.Djurgårdens IF 15 8-7.
Här är vi tämligen överrens om att det vankas en mittenplacering för DIF. DIF känns ovanligt oheta inför 2009 faktiskt, det brukar alltid vara saker och ting på gång i den klubben men nu känns det rätt dött och man kan nog inte förvänta sig mer än en mittenplacering av DIF 2009 man får ha i tankarna att laget slutade 12a 2008....

6.Hammarby IF. 15 9-6.
08a lagen hamnar på rad här.... Bajen känns som laget som aldrig får ordning på saker och ting och frågan är vad det blir av laget 2009, det kan gå ungefär hur som helst känns det som. Bajen lär dock inte blanda sig i varken topp eller bottenstriden utan får finna sig i ytterligare en säsong i "ingenmansland".

5.Malmö FF 12 7-5.
Okej, man har en tendens att ALLTID tippa MFF för högt och vi är fullt medvetna om att vi kan ha gjort det även nu, men å andra sidan med det materialet borde man hamna någonstans här men men vad händer om säsongen inleds dåligt och tränarduon får gå och det blir så rörigt som det alltid blir då?
Malmö måste någon gång verkligen ge saker och ting tid och bygga på sikt, man har ju unga och lovande killar på gång nu faktiskt.

4.Kalmar FF 7 4-3.
Kalmar har tappat flera nycklar från guldlaget och får det oerhört svårt, om inte omöjligt att upprepa guldet. Visst kan man hitta några nya brassar men de brukar behöva lite tid. Kalmar lär dock fortsatt hamna högt upp men europaspelet under sommaren brukar slita på svenska lag och så även på Kalmar 2009 så en fjärdeplats lär de får vara nöjda med denna "bakissäsong" för Nannes gäng.

3.Helsingborg IF 5 3-2.
Vi har utgått från att Henke är kvar ty annars hamnar HIF längre ner, HIF har de senaste åren haft sina största problem i styrelserummet vilket medfört osäkerhet och det är väl sådant henke funderar över med. Dock är HIF tillräckligt bra för att återigen vara ett topplag, dock om Henke bestämmer sig för att sluta blir det ett enormt tomrum som ingen annan kan fylla utan då får HIF tänka om en hel del och frågan är om man klarar det?

2.IFK Göteborg 5 1-4.
Blåvitt är det lag som känns som det lag i Sverige som har en mest uttalade plan vad man vill med klubben. Man kommer givetvis slåss i den absoluta toppen även iår, även om AH tror de blir så långt ner som fyra. Gissningsvis för att han inte vill erkänna vår suveränitet i landet. 
Nåja, får blåvitt behålla sitt lag och man hittar ett spelsätt som kompenserar bortfallet av Alexandersson (som ju faktiskt varit oerhört skadedrabbad de senaste åren och inte deltagit så ofantligt mycket) så är guldet åter på Kamratgården.

1.IF Elfsborg 3 2-1.
AHs seriesegrare och FHs tvåa. En sak är säker, Ellos kommer få ett tungt favoritskap. Visserligen har man tappat Augustsson och Wiland men man kommer antagligen klara det galant defensivt ändå, frågan är ju snarare vem som ska göra målen? Där var Ellos problem ifjol och i nuläget ser det likadant ut, om nu inte James Keene får tummen ur igen och vräker in mål. Man vinner inga guld på 0-0...

Det var det....

Kommentarer
Postat av: elmY

Vaaa? Firade inte hela gänget nyår tillsammans? nu blev jag förvånad :P..

- jag gick faktiskt på balkongen o kikade när det började smälla runt 12 slaget, ganska mysigt faktiskt.. Hahah I wish förkylningen kunde ge sig men så blir nog inte fallet, när jag blir sjuk så tar det en himla massa tid tills jag blir frisk :(..



Går inte ni i samma klass som Aner eller så är det bara jag som missuppfattar saker o ting :P?

2009-01-03 @ 13:38:43
URL: http://elmys.blogg.se/
Postat av: elmY

haha så skön du är "vi skulle inte orka med varandra" haha..



haha är de så kassa att ni inte vill gå i deras klass :P? skojar.. vad pluggar ni två från götet då?



a jag får väll ta o trolla lite med förkylningen för medicinerna är inte till nåt hjälp i mitt falljag är alergisk på typ alla mediciner som finns så ifal jag skulle ta det så hade jag sluppit smärtan men jag hade dött..



tack så mkt :).. jag gillade ert/ditt lilla fotbollsanalys :P.. jag spelar själv så det e alltid kul med andra fotbollsintresserade people..

2009-01-03 @ 14:16:45
URL: http://elmys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0