Gubbsorter

Den traditionella gubben - Går ofta omkring mitt på dagen på stadens gator och torg, med en traditionell rutig gubbkeps. Han lär vara klädd i en ljustbrun rock, och bruna manchesterbyxor. Går omkring med händerna knäppta bakom ryggen och tittar in i skyltfönster bara för sakens skull. Går sedan hem till sin fru för att sätta sig i sin fåtölj och läsa tidningen. Gör om samma runda dagen efter.

Den nymodiga gubben - Klär sig i vårjacka (helst gul), bär vita gympadojor och har traditionella blåjeans på sig. Han har just gått i pension, men vägrar att inse det. Går upp klockan 05:00 varje morgon för att dricka kaffe, lösa korsord för att sedan när klockan är 08 gå ut för att handla. Åker vid lunchtid ut till sommarstugan för att snickra lite på den redan färdiga verandan.

1920-talsgubben - Går omkring med käpp och muttrar för sig själv om "dagens unga". Han muttrar högljutt när några ungar springer förbi. Ett kännetecken på att det är en gubbe från början av 1900-talet är att han hytter med näven när han ogillar något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0