Resan-Etapp 5.

Dagens etapp går mot Poltava och är en nätt liten etapp på endast 87,5mil som berkänas ta 11timmar och 5minuter i ren restid.
Vi lämnar Moskva efter en strapatsrik vistelse där och ser nu framför oss 11timmar på vägar som vi inte känner till. Det är precis som Deve sa "det känns som det är nu resan börjar på allvar" och vi andra håller verkligen med, visst reste vi dagarna innan med, men just denna resan är ju lite av grejen att resa mellan olika ställen man aldrig tänkt sig resa mellan. Speciellt inte på det här sättet.
Vi reser längs stundtals rätt öde vägar vilket känns lite annorlunda men Paddan styr bussen sakta men säkert genom landet, vi har ingen större lust att åka på ryska fortkörningsböter, anti har somnat med sin "Bamse på nya äventyr" bok i lurarna, Deve och FH har återigen en djup musikdiskussion som handlar om vilken vissångare som egentligen är bäst.
Glenn och AH sitter och tittar ut och konverserar ibland med tjejerna framför dom i bussen.
Vi åker i cirka fyra timmar innan vi stannar och "sträcker på bena" en bit från den stora vägen,då vi fick syn på denna udda kyrka:

Efter att ha få lite frisk luft och gjort det vi man brukar göra på en sådan här paus rullade vi sedan vidare mot Poltava.
Vi kommer efter ytterligare en paus fram och diskuterar hur mycket om Poltava vi egentligen ska rapportera hem om, men AH tycker att alla bör känna till Poltava så väl att vår info bara skulle bli överflödig för folk så vi valde därför att inte skriva hem om staden alla kan ju redan allt om det stora nordiska kriget så det behövs inte återges även här.
Vi vill dock visa hur det såg ut när vi längs vägen såg första skylten med Poltava på som visade att vi var framme vid staden:

Det är inte alltid speciellt fina vägar här i Ukraina iaf, men tog oss friheten att stanna på "fel" sida vägen för att knäppa denna bilden iaf innan vi sedan fortsatte in i staden för att där ta in på ett hotell som vi blivit rekommenderade redan i Sverige. Vissa ställen vill man inte tälta på och vi är lite lätt luttrade att tälta i f.d. Sovjet efter debaclet på Röda Torget. Men campingen kommer, så BB som suttit tyst hela vägen från Mosvka i stort sett och skrivit på sin bok om denna roadtrip, kan vara lugn i sin campingiver, det finns bättre länder att just campa i än Ukraina.
Vi tar en runda "på stan" men förutom en del jättebilliga saker att ha under nästa etapp så hittade vi inget, även om ´Deve ville köpa en 50tums tv, men efter att AH förklarat att det blir lite lätt svårt att få plats med den i bussen vägrades Deve köpa den och FH vägrades köpa med sig diverse kylskåp han "hittat billigt" med.
Nåväl, vi skiljdes åt och alla la sig och sov på hotellet, imorgon vankas det ju en ny etapp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0