Resan-Etapp 1.

En vansinnig BorisBorissa sägs inte vilja följa resan men den startar ändå, och eftersom vi på IK värnar om våra trogna läsare så bjuder vi på en överraskning (eller ja,det beror på hur man ser det) BB följer med! Detta p.g.a. att magikern varit totalt okontaktbar det senaste och därför missat avfärden. Extremt fjäskigt för att inte BB ska sluta läsa IK efter resan antar de flesta och ni tror helt rätt!!

Vi kan ju också säga att resan kommer inte följas i realtid utan vi bloggar om etapperna redan innan de tillrättalagts, så vi är kanske klara med resan här innan vi är hemma rent datummässigt.

Vi får rätta oss själva lite grann från igår ty restiden lär ändras. Vi kör ju bara olika etapper 566 stycken för att vara exakta och vissa tar ju mer än två dygn i ren körtid så hur länge vi blir borta är, trots informationen igår inte klart, men helt klart får ni räkna med ett par år, räkna med tre år för att vara på den säkra sidan, man vet ju aldrig vad som händer.
Vi reser alltså ut idag och återkommer när vi återkommer.

Första etappen startar alltså nu och går från startorten Gällivare till Kramfors.
En nätt liten tripp på 69,7mil. Ren restid är 8timmar och 46minuter.

Vi startar klockan 09:00 och rullar iväg.
Alla är glada och har väl enormt svårt att greppa att vi har över 116 tusen mil att åka innan vi är hemma för gott igen.
Anti berättar stolt att han bara packat ner ett par kalsonger där han sitter längst bak i sin bilbarnstol, BB och damerna sitter i mitten och sjunger " Kalle Kamel har 988192781233214 pucklar" och lovar att sjunga samma sång HELA resan, något som får FH och Paddan längst bak (de har fått första passet att passa anti) att svära något om att de ångrar att de åkte med redan när bussen lämnar den tusentals stora avskedskommitén bakom sig.
Deve styr bussen med van hand, AH och Glenn sitter bredvid och diskuterar obskyra hårdrocksbasister från 1973s undergroundscen i Belgien....
Efter ett par timmar stannar vi vid en liten pittoresk sjö för pissepaus (eller "byta blöja" rast som anti säger).

 Här sitter Deve och fröken I och äter lite medhavd frukost, det är ju enda gången vi har medhavda grejer med oss faktiskt så vi kom sedan allihop dit och njöt, förresten kan ni försöka knö ihop er nie pers vid ett sådant här bord... det är en bedrift.
Vi rullar vidare och efter ytterligare en paus där vi stannade och åt, givetvis på en obskyrt dyr rasta., så närmade vi oss Kramfors som är den första dagens etappmål.
FH vrålar om att de är i närheten av platsen för de legendariska Ådalsskotten medan anti (han är smart för att vara fyra år) vrålar att Kramfors tydligen är känt för att Dolph Lundgren har anknytning till orten. Vi tvivlade starkt på det men wikipedia ger honom rätt:

Några personer med anknytning till Kramfors är: ishockeyspelaren Magnus Wernblom, författaren Birger Norman, dragspelaren Karl Grönstedt som skrev "Månsken över Ångermanälven", konstnären Thage Nordholm, serietecknaren Mats Jonsson och skådespelaren Dolph Lundgren.

Lätt förbannade över att Ida inte nämns bland Kramfors kändisar njuter BB av att han kommit fram efter nära nio timmar i en minibuss, vi intar Hotell Kramm i centrala Kramfors och hela Idas armé av bekanta står utanför och hälsar oss välkomna. Hotellet njuter av uppmärksamheten och vi själva äter en god middag innan vi till slut kryper till kojs.
Imorgon väntar ju en ny etapp....

Kommentarer
Postat av: BorisBorissa

Godmorgon!

Tack! Jag vill inte precis påstå att jag var vansinnig, men om det ser bra ut i inlägget - så OK!

Känner mig som ett litet barn på julafton. Det ska bli spännande att få resa runt i europa med er. Har mest rest i Sverige, Norge, Danmark Och Finland. Alla sveriges landskap är besökta. Trevligt att få återse Kramfors. Har inte varit där sedan 1989 (nej, detta var inte på stenåldern, 1989 tillhör svensk modern tid. Men Ok, mycket av de som var modernt då är nog hopplöst omodernt idag). Ser redam fram emot nästa resmål.

Mvh, Boris.

Ps. Varför bor vi på hotell när vi kan campa?

2009-08-01 @ 10:46:34
Postat av: IK

Du behöver inte oroa dig BB, vi kommer campa under resan....

2009-08-01 @ 10:52:05
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: BorisBorissa

Jiiiiippiiiiiiiiiiiiii!

Mvh, Boris

2009-08-01 @ 13:57:59
Postat av: Ida

Slår vad om att Kramfors var den bästa destinationen under hela resan!

Förövrigt måste jag säga att jag ser jävligt het ut där jag sitter och fikar.

2009-08-11 @ 16:21:24
URL: http://daaarlingen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0