Om att ALDRIG ge upp innan det är över.

Idag spelar så IFK Göteborg mot Hapoel Tel Aviv i Tel Aviv, hta vann i götet med 3-1 efter ett sistamål som inte borde godkänts men nåväl, nu ska vi vältra oss i hur dåliga domare vi får i europaspelet utan konstatera att det krävs en seger med 3-0 eller två mål från 2-4 och "uppåt" för att klara avancemang direkt. Blir det 3-1 till blåvitt väntar förlängning.

Läget är bland det tuffaste vi någonsin tagit med oss till en returmatch i europa. Vi kan rabbla de gånger vi haft tuffare förutsättningar efter ett inledande hemmamöte i ett dubbelmöte för er som är intresserade:

1961/62 i Europacupen (nuvarande CL) mött vi Feyenoord och förlorade hemma med 0-3 och åkte ner till Holland och fick pisk med 8-2....

1970/71 i Europacupen mötte vi Legia Warzawa och förlorade hemma med 0-4 och åkte ner till Warzawa och fick pisk med 2-1.

Båda gånger har vi alltså åkt ur, men båda gångerna med ännu tuffare utgångsläge. Dock är det 40år sen och sedan är statistik just statistik och vad som helst kan hända.
Vad som helst kan verkligen hända, bollen är ju trots allt rund.
Vi vet att det blir fenomenalt svårt, kanske den svåraste uppgiften ett blåvitt lag någonsin haft framför sig med tanke på den första matchens resultat. Att vi kan vinna i Israel tvivlar jag inte en sekund på, minns Galatasaray borta 94 när vi väl fick pisk med 15-1 i hörnor men Erling nickar in den enda vi hade och vi vann med 1-0. Vi kan ALLTID vinna EN match oavsett vart vi spelar och oavsett vem vi möter. Det svåra är att göra den där hundrade, tusende, tiotusende matchen eller vad det nu är just när det behövs.
Ikväll är kvällen det behövs!
Förutsättningarna rabblades ovanför och jag tror verkligen vi kan göra en av de största skrällarna på bra många år i svensk fotboll genom att vända detta.
Vi måste göra tre mål-det kan vi göra (minns Basel borta där vi gjorde två och hade bud på fler)
Vi måste högst släppa in ett om vi gör tre (det kan vi göra isf får vi hoppas på straffarna)
Det gäller bara att göra det samtidigt, det gör vi kanske en gång av tusen mot ett lag som HTA borta, men ikväll ska vara just den kvällen.

Större under har ju skett, även inom idrottsvärlden:

*Usa slog ju det "omöjliga" Sovjet i os-finalen 1980
*Grekland vann fotbollsem 2004.
*Australiensaren som vann os-guld i shorttrack efter att övriga i finalen ramlat på varandra...
*Japan slog Sverige i fotboll 1936
*Vitryssland slår Sverige i ishockey i os.
 
Det är bara några exempel.
Så ikväll gäller det, vi kommer vara många tusen som sitter i Sverige och via antingen ev streamar eller textrapportering följer matchen och det är inte över innan det är över.

Mitt tips:

Hapoel Tel Aviv-IFK Göteborg 2-4 (1-2)

1-0 En våldtäktsman (4)
1-1 Tobias Hysén (27)
1-2 Ragnar Sigurdsson (Str, 43)
1-3 Gustav Svensson (67)
2-3 den andre våldtäksmannen (Str,84)
2-4 Nicklas Bärkroth (90+4)

IFK GÖTEBORG VIDARE!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0