Griparna utslagna

I torsdags var jag - ANTI - i Nyköping där jag bevittnade det allsvenska slutspelsmötet mellan hemmalaget Griparna och Solkatterna från Karlstad. I speedwayens slutspel möts lagen två gånger (tur och retur) och det lag som totalt sett vinner med flest poäng går vidare till nästa omgång. Poängen från båda matcherna slås alltså ihop. I det första mötet mellan de båda lagen som kördes i förra veckan (snart två veckor sen) vann Griparna med 48-47, så med andra ord hade man inför torsdagens drabbning i Nyköping en jättechans att kunna slå ut sina konkurrenter! Men inför matchen drabbades man dock av ett bakslag då den danske talangen Kenneth Hansen tvingades utgå på grund av en skada som han ådrog sig under en ligamatch i Danmark på onsdagen. Detta försvagade naturligtvis Griparnas lag och man hamnade också i ett tidigt underläge mot de revanschsugna Solkatterna.

Ett tag ledde Solkatterna med 10 poäng, men mot mitten och avslutningen av matchen kunde dock Griparna, genom några lyckade toppningar, ta sig närmare. Inför det allra sista heatet låg Griparna "bara" under med fyra poäng, så med andra ord fanns det en möjlighet att säkra ett oavgjort resultat i matchen, men då krävdes en femetta i det sista heatet mot Solkatternas Antonio Lindbäck och Daniel Nermark (som båda har rutin från lag-VM och till viss del GP). I detta avslutande heat mönstrade Griparna den forne stjärnan Niklas Klingberg och den uppåtgående talangen Kim Nilsson, men när väl starttejpen gick upp var det ändå Solkatternas förare som var hetare och tog kommandot om ledningen. Efter något varv fick Klingberg stopp från en sistaplats och Kim Nilsson mäktade inte heller med att åka om någon av de båda Solkatterna, så med andra ord slutade det sista heatet med en 5-1:a till bortalaget och därmed stod det klart att Solkatterna vann matchen med 44-52 och den sammanlagda ställningen med 92-99.

Trots förlusten fanns det dock en liten chans för Griparna att ta sig vidare i slutspelet då det finns något som kallas för "lucky loser" inom speedwayens slutspel. I slutspelet är det tre kvartsfinal-serier som körs och från dessa är det de tre segrande lagen som går vidare till semifinal. Men för att det ska kunna bli fyra lag som krävs för två semifinaler måste alltså yterligare ett lag gå vidare. För att lösa detta har SVEMO kommit på den briljanta idén att låta det bästa av de utslagna lagen ta den sista semifinalplatsen. Det lag som totalt sett förlorar med minst marginal går alltså vidare som "lucky loser", och en sådan chans hade Griparna då man totalt sett "bara" förlorade med 7 poäng. Men när alla matcherna var slutkörda stod det dock klart att det var Hammarby som tog den platsen istället. Hammarby förlorade visserligen båda matcherna till skillnad från Griparna som vann ett av mötena, men totalt sett förlorade Hammarby med 93-99, alltså en poäng mindre än Griparna.



KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0