Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 50-41.

Detta är min, Första Halvans, lista över de 50bästa allsvenska spelarna för tillfället. Enda kravet jag hade var att de ska tillhöra en allsvensk klubb JUST NÄR DETTA SKRIVS, vad som händer inatt eller imon är en annan femma försvinner någon då behåller de sin plats på just denna listan.
Listan är givetvis otroligt "min" inte på det sättet att vissa spelare favoriserats men alla har sina egna sådana här listor, speciellt från plats 10 och neråt....
Vi kör tie spelare varje gång. Idag således plats 50-41.

50. Rene Makondele-Helsingborgs IF.

Kommentar: En spelare som ibland försvinner i flera matcher på raken för att sedan totalt blixtra till och på egen hand merd någon finurlig fint avgöra matcher oavsett motstånd. För sin lägstanivå en plats 250 eller så på en sådan här lista, men totalt sett med sin oerhört höga högstanivå tar han en plats på listan.

49.Bengt Andersson-Örgryte IS.

Kommentar: Okej, det har väl smugit in lite nostalgi här, men Bengan gav öis försvar den stabilitet de skrek efter. Man undrar ju hur han kommer känna i derbyt mot blåvitt... Men Bengan är fortfarande en fenomenal målvakt och gör fortfarande idioträddningar i matcherna. En sak är klar, om/när Öis åker ur har Bengan ingen skuld till det, bättre målvakt har väl en jumbo kanske aldrig haft.

48.Andreas Landgren-Helsingborg IF.

Kommentar: Okej, han lämnar efter säsongen men han visade sig så sent som igår vara viktig för hif. Landgren som även spelade i u21em och är en mycket lovande mittfältare i hif. Hans problem just nu är ju just det faktum att han faktiskt skrivit på för Udinese redan nu och lär få sparsmakat med speltid, men å andra sidan matchar hif flitigt och han får spela nu när Lantz saknas. En rejäl coming-man i svensk fotboll iaf.

47.Daniel Tjernström-Aik Solna.

Kommentar: Det finns inte mycket jag gillar med Aik men nu är jag objektiv på denna listan och detta är en spelare som fortfarande kan "äga" ett mittfält när det kommer till att kriga. Varit i AIK längre än någon annan och att följa med laget ner i seriesystemet ska man ge en eloge för, nu belönas inte trohet på denna listan utan Daniel är helt enkelt en fortsatt mycket bra allsvensk spelare när det stämmer för honom och han orkar 90minuter.

46.Jonas Lantoo-Gefle IF

Kommentar: Gefle tappar spelare på spelare känns det som men Lantto har man och han kan i sina bästa stunder ställa till det för vilka allsvenska försvarare som helst. Har i sina bästa stunder en given plats i ett betydligt bättre lag än Gefle men ännu lite för ojämn för det, men grabben är ung och kommer bli hur bra som helst. Kirunas export ut på europamarknaden? Javisst, varför inte?

45.Johan Dahlin-Malmö FF

Kommentar: U21-landslagets målvakt spelar nu i krislaget MFF och det påverkar ju prestationerna, han har ju inte varit dålig men det är svårt att glänsa i mff. Kanske borde vara tvärtom men laget är för uselt för att det ska bli bra för Dahlin. Ett annat klubbval hade kunnat göra att Johan varit aktuell som backup/tredjemålvakt i a-landslaget....

44.Daniel Sjölund-Djurgårdens IF

Kommentar: I ett fullständigt värdelöst DIF iår är Sjölund en av få som får godkänt betyg, men ack vad ensam han är. Han lär lämna Dif efter säsongen troligen oavsett vad som blir difs placering. Sjölund är en spelare som behöver spela i ett bra lag med för att verkligen kunna komma till sin fulla rätt som fotbollsspelare. Att han hamnar på listan här ändå visar ju vilken kvalité det finns även om han spelar i ett lag som går tungt och lyckas vara bra där.

43.Dulee Johnson-Aik Solna.

Kommentar: Som människa har han hittils varit ett riktigt svin men han kan spela fotboll det kan han. Tyvärr har ju hans personliga problem gjort att han inte blommat ut helt och fullt än trots allt. När han lyckas komma iordning även utanför planen lär han lämna aik för en riktigt bra klubb.

42.Mikkel Jensen-BP.

Kommentar: Lämnade Hammarby för BP och är en krigare som lär kunna lyfta bp rejält. Mycket förvånade att han lämnade bajen dock men en bra spelare är det oavsett. Bara att gratulera BP.

41.David Elm-Kalmar FF

Kommentar: "Den tredje brodern" som han kallas gör mycket nytta längst fram i Kalmar och är en av de spelare i Nannes lagbygge som med sitt spel gör det möjligt för andra, brodern exempelvis, att glänsa betydligt mer än han själv.
Mycket nyttig för Kalmar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0