Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 40-31.

40.Jonas Henriksson-Bk Häcken.

Kommentar: I blåvitta kretsar förevigt en hjälte med sina mål i kvalet mot VF 2002, får fortfarande applåder när lagen möts, och trots att många säkerligen trodde att han skulle gå ner sig när han gick till Häcken så har han visat att han håller mycket bra klass än, såklart att det är lättare att glänsa i Häcken än i ett topplag men Jonas vann skytteligan i superettan ifjol och lurar iår skjortan av de flesta allsvenska ytterbackarna när han är på humör.

39.Ante Covic IF Elfsborg.

Kommentar: Står stabil längst bak i ett av allsvenskans bästa lag, speciellt defensivt sett. Det är dock just övriga lagets styrka som gör Ante lite svårbedömd iom att han sällan sätts på prov, men han är en mycket skicklig målvakt. Vände ju hem till Australien efter bajen men Ellos gjorde det smart när man värvade tillbaka honom till Sverige. Säger sig nu vilja stanna i Sverige även efter karriären och då har Elfsborg onekligen en bra målvakt i ett gäng år framöver. En av de stabilaste målvakterna i serien, tveklöst.

38.Martin Andersson-IF Elfsborg.

Kommentar: Martin Andersson blir tämligen anonym i "kändistäta" Elfsborg. Dock är han en mycket bra back som numera även är lagkapten, det säger en hel del om förtroendet för Andersson i Elfsborgslägret. En mycket bra försvarare och otroligt mycket viktigare för Elfsborg än vad många tror.

37.Philip Haglund-IF Brommapojkarna.

kommentar:Haglund är en spelare som kommer gå långt som man säger, BP fostrar många bra spelare och Haglund är en av dessa. Redan idag viktig i ett BP som överraskat i allsvenskan och spelar jämnt med alla lag överallt när det stämmer för dom. En intressant tanke angående BP är ju att de kan vara ett av endast två lag från Storsthlm nästa säsong i allsvenskan, men det är en annan historia. Haglund får vi hoppas inte har för bråttom ut i proffslivet utan i lugn och ro först spelar ett tag till i bp och sedan går till en allsvensk storklubb för att där ta nästa steg, en spelare som säkerligen en dag kommer dra på sig landslagströjan i Lagerbäcks landslag (lagerbäck lär ju aldrig sluta så när Haglund drar på den är oväsentligt, det lär fortfarande vara Lagerbäcks landslag).

36.Viktor Noring-Trelleborg FF

Kommentar: Noring är ytterligare en i raden av fantastiska Trelleborgsmålvakter, vore det inte för att Sverige har en hel del coming men på denna position så skulle det kännas tämligen säkert att skriva att Viktor är nästa landslagsmålvakt men som sagt det är många som konkurrerar där, men att Viktor är med och slåss där står utom allt tvivel. Otroligt viktig för Trelleborg.

35.Hans Berggren-Gefle IF.

Kommentar: En spelare som ALLTID gör runt tio mål på en allsvensk säsong när han är hel, oavsett lagtillhörighet dessutom. Gjort mål i Bajen,Ellos,Häcken och nu Gefle. Även i norge har han ju gjort mål. Helt enkelt en målskytt. Aldrig så bra att han flyttat ut i europa (nej,norge räknas ej) men alltid tillräckligt bra för att vara otroligt viktig för sina allsvenska lag. Börjar bli till åren men en stor allsvensk profil iaf med alla sina år i vår finaste serie.

34.Daniel Andersson-Malmö FF

kommentar: Okej, Sidleds-Danne får mycket skit även om mig, men ack vad viktig han är för Malmö och ska man fortsätta krypa till korset går inte alla passningar i sidled några bakåt ibland med... Men han är mycket nyttig för MFF även som karaktär när de flesta kommer och går är han kvar och lär väl så förbli. I landslaget känns det väl dock som en del spelare står före i kön nu.

33.Mathias Ranegié-Bk Häcken.

Kommentar: Lyckades inte alls i blåvitt men i Häcken går det bra (varför blir det alltid snuskigt när man talar om det laget?) En spelare som med storlek tar ner bollarna, håller i tills laget flyttat upp, fördelar bollarna samt avslutar själv, lite måltorka efter uppehållet men det lär snart lossna igen och då blir Ranegié ännu viktigare för Häcken. Lär om succén fortsätter få erbjudanden från större klubbar men skulle må bra av att stanna i Häcken några år till iaf.

32.Pär Hansson-Helsingborg IF.

Kommentar: Ytterligare en målvakt på listan, det finns många bra målvakter i allsvenskan numera, Hansson var ju med under u21em även om han inte stod i matcherna, en av rikets mest lovande målvakter på mycket länge Har förpassat Daniel Andersson till bänken för gott och bara det är bra gjort (att AH hade Daniel Andersson i sin allstar-elva var extra komiskt just därför) och Hansson går en lysande framtid till mötes. Skulle verkligen må bra av att få spela fler europamatcher med Hif nu under hösten dessutom.

31.Stefan Selakovic-IFK Göteborg.

Kommentar: han är i toppen av poängligan den gode Sella men det känns ofta som det går ofantligt trögt för honom och formen verkar vara på neråtgående och även om Sella varit bra under våren är frågan om den formen hållit i sig eller om de senaste matcherna bara varit en tillfällig dipp? Sella är dock oerhört viktig för blåvitt med sin rutin i ett ungt lag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0