AH härmas fast ur sitt perspektiv

Kamrat FH listade ju vilka matcher han tycker är hetast i årets allsvenska och bad mig göra detsamma men ur ett grönsvart perspektiv.

15. Gefle. HATA GEFLE! Eller?

14. Trelleborg. Ett lag mött massvis i olika serier genom åren.

13. Brommapojkarna. Svårt att orka tycka illa om BP men ett lag som måste slås. Ett lag men sett mer av i Gothia Cup än nånanstans.

12. Örebro. Vad ska man säga?

11. Halmstad. Gråtrist och lite småstadslag, men hyfsat nära iallafall.

10. Helsingborg. De kan man ju iallafall störa sig på. Brukar ha en del bortafans med, men vad de säger vet ingen.

9. Kalmar FF. Egentligen mest på grund av Lasse Johansson.

8. Elfsborg. Mest på grund av geografisk närhet. Men en del prestige blir det ju.

7. BK Häcken. Många duster med detta lag under åren har satt sina spår. Även om jag minns när Lundby var större och bättre.

6. Malmö. Att möta lag som tränas av före detta tränare och innehåller före detta spelare är alltid lite extra hett.

5. Hammarby. Nu börjar det bli svårt men de käcka poppiga söderpundarna som tror att alla vill vara som dem kan man alltid störa sig på.

4. AIK. Lite av förbundets eget lag som efter några starka år fått ett allt växande storhetsvansinne. Incidenten på GU 2005 gör ju sitt till.

3. Djurgården. Av tradition det mest hatade 08-laget. Lite bratstämpel på laget. Gaisare som var med om kvalet 85 ger utan att tveka DIF första plats i en sån här lista. Jag var dock inte med då. Nedan nämnda försök att riva Gamla Ullevi hjälper ju till. Det var inte mot oss men det var vår arena. Nu är den visserligen riven ändå men jag tror inte difarna byggt en ny.

2. ÖIS. Ännu ett derby och ett viktigt sådant. Om IFK är det stora trollet högst upp på berget som ger ära och berömmelse att dräpa, så är ÖIS den rika slyngeln som åker åker linbana upp och kastar småsten på en när man klättrar på de vassa klipporna. Sedär en liknelse som hämtad ur Antis barnsagor.

1. IFK Göteborg. Förklaring känns egentligen överflödig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0