Ett år sen nu, lite reflektioner och mycket skryt utan substans

Jepp gott folk, nu är det ännasom jubileum. I ett års tid har vi förpestat vardagen med dåliga skämt, suddiga youtubeklipp, fåniga bilder med mera. Detta kommer vi fira och vi kommer göra det enkelt för oss. Vi kommer satsa på favoriter i repris, tillsammans med personliga betraktelser över livet som bloggmästare.

Egentligen har IK en föregångare i det nätbaserade speedwayfanzinet SSF som bedrevs av halvorna och Anti. Men IK började med att Första Halvan ville starta en blogg om allt och inget men baserad på ironi och humor. Tanken var att detta skulle vara en anonym blogg som skulle leva sitt eget liv. Ingen skulle veta eller behöva veta vem som stod bakom utan den skulle vara en fristående institution, den skulle inte handla om oss. Efter ett tag fick han med mig för att det skulle bli mer flöde och variation (gick la sådär MUAHAHAHAHA). Eftersom vi då var två, och höll på vår anonymitet, så blev vi således två halvor av det som var IK. Att grundaren blev första kändes logiskt på nåt vis. Numer är  vi väl mer femtedelar eller nåt men titlar ändrar man inte så lätt. SSFs tekniskt sakkunnige och understundom briljante skribent, då med egen blogg om Livet i en barrack (eller var det tidigare? nåja), Anti, skulle givetvis vara ett stort tillskott. Snart var Broppakademiens tredje ledamot värvad och utseendet och textmängden ökade.

Under tiden som gått har vi fått gästinlägg från Paddan, en diss från Peji och mycket annat. Vi fick med DV på regelbunden basis vilket höjt oss ytterligare. Mängden kategorier har ökat lavinartat. Vi har äntligen fått ett medium för våra Golffilmer, sen vi på allmän begäran vågade släppa anonymiteten. Vi har fått hysa Antis och DVs videodagbok. Som i sin tur inspirerade till IK-TV. Glenn har gjort gästspel. En hel del har tillkommit med tiden, annat försvunnit mer.

I början var jag skeptisk till bloggande, speciellt när alla hade en var. Men att ha en på ett gäng gör att det rör sig, och det är rätt skoj. Från att driva med andra bloggar och begreppet blogg överhuvudtaget har vi nu börjat hitta vår egen grej känns det som. Det är bra på ett sätt, men samtidigt lite av en förlust. Vi har kanske gått från en Mot-Blogg till en Blogg. Tänkte först skriva Anti-Blogg men det kan bli lite förvirrande. Bloggbranschen slukade oss med. Men man kan inte driva med modebloggar hur mycket som helst, det blir tjatigt. Jag hoppas vi fortfarande kan vara lite avvikande.

Till min stora fövåning har vi fått folk som regelbundet besöker oss, inte minst Annelie, Ida och den mystiske Boris Borissa. Säkert fler än så men det är främst de som kommenterat under en längre tid. Så får vi inte glömma de fristående delarna av det mäktiga Kommando Peking, Magikern och "Jocke Geigert". Jag hoppas vi har ett par återkommande tysta besökare med, vem vet.

Så vi får jobba på mot nya fånerier i det kommande året. Hoppas nån ska gilla det. Vår styrka tror jag ligger i våra olikheter. Våra svagheter antagligen i vår självgodhet...

Gonatt och gomorron på jubileumsdagen!

Kommentarer
Postat av: BorisBorissa

Grattis på 1-års dagen.

Mvh, Boris.

2008-10-02 @ 06:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0