FH:s drömlag...

Första Halvan är ju blåvitt och som blåvitt ser man en hel del fotboll. Man har även förmånen att få se stora spelare när vi spelar i europa etc. Till skillnad från t.ex. de hemlösa (gaisare) som mest har sett Åsa IF...

Jag tänkte därför nedan beskriva de  olika drömlag jag tagit ut av spelare jag sett live under de drygt 16år jag följt blåvitt hardcore. Det blir ett Blåvitt dreamteam, ett svenskt dreamteam och ett världslag.Först ut idag är det blåvitta laget, de andra kommer senare
Förutsättningen för att ta en plats är alltså att jag personligen sett spelaren LIVE på en arena, inte som alla jävla fairweathers som bara ser på tv!!

Vi börjar med det blåvitt laget:

Mv: Thomas Ravelli
 Kommentar: Under denna tid världens bästa målvakt, vem som kan sin fotboll har glömt hur han hyllades på Olympiastadion i Munchen vid sin sista match i cl 97? Helt enkelt outstanding i blåvitt genom åren trots Bengans alla år.

HB: Pontus Kåmark.
Kommentar: Okej, han gillar inte blåvitt direkt men om vi snackar om markeringsspelare (därav bilden) så är det svårt att hitta någon i det här landet som var bättre. Dessutom slog han den briljanta passningen till Judas Blomqvist mot Barca94...Briljant högerback när han var bra, comebacken på 00-talet glömmer vi.

MB: Joachim Björklund.
Kommentar: En av de viktigaste kuggarna i landslaget och i blåvitt under de mest gyllene år svensk fotboll haft. Tacklingen mot sparta prag 94, när jocke glider, tar bollen, tjecken trycker till och flyger och jocke reser sig och passar bollen vidare är bara den värd platsen här!

MB: Magnus Erlingmark
Kommentar: Någonstans måste han givetvis placeras i ett sånt här lag, det fick bli som mittback. Skyttekungen från Cl94 som ingen glömmer, blev sedan mittfältare och sist mittback. Han har spelat överallt i allsvenskan, även som målvakt under sin örebrotid när ösk ordinarie målis blev utvisad (detta var på den tiden ingen hade reservmålis på bänken). Briljant spelare i all sin enkelhet. Nej, ingen har glömt de 4målen borta mot VF heller.

VB: Mikael Nilsson
Kommentar: Nisse var tyvärr ofta skadad men var mycket bra när han var hel, fick tyvärr sluta pga ögonskada, men spelade faktiskt några matcher med "Edgar davids"-glasögon, respekt!! Var även med i vm94!

HM: Niclas Alexandersson
Kommentar: Avtackas REJÄLT imon, det var även gigantiska hyllningar i måndags när denna hjälte lägger skorna på hyllan efter en fenomenal karriär som bl.a. inneburit att han gjort maldini yr och satt en frispark mot england i vm02....

IM: Stetfan Rehn
Kommentar: HUNDEN KATTEN GLASSEN!!!!!

IM: Håkan Mild
Kommentar.STÅ UPP SOM HÅKAN MILD!!

Vm: Judas Blomqvist.
Kommentar: Vi glömmer inte de bra insatserna de motiverar en plats här men numera kan han dra åt helvete i övrigt.

F: Stefan Pettersson
Stefan PetterssonKommentar: Sveriges bästa spelfördelare många år på 80,90-talet utan att för den skull hamna i landslaget. Vi glömmer hjärnsläppet vid bakåtpasset till Stoichkov mot barca94 va? okej,bra.

F: Johnny Ekström
Kommentar: PSV 93. Det räcker...

Kommentarer
Postat av: johan gyllensten

Och så var det ingen frispark alexandersson satte mot england i VM 2002 utan han samlade upp en andraboll och sköt ett vänsterskott som i stort sett gick in mitt i målet.

2008-11-12 @ 02:12:43
URL: http://misdirection.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0