IK:s KULTELVA!

IK, eller ja, de båda Halvorna har tagit ut en elva av svenska spelare som bildar en KULTelva. En elva efter systemet 4-3-3 där spelarna inte är de bästa landet har sett men som av olika anledningar har fått kultstatus och därigenom tar en plats i vår elva.
Det är bara spelare vi själva minns och det innebär att det sträcker sig från det mycket tidiga 90-talet/slutet 80 fram till dags dato.

Målvakt-Pål Lundin

Pål Lundin som kan vara något av det mest oglammiga i form av klubbval någonsin. Först spelade han i Öster där han faktiskt nosade på landslaget, sedan odlade en "David Seaman porrhästsvans" och gick till Trelleborg och Bristol City.... Han var en sådan där målvakt som kan släppa in ett skott från 67meter även om det kommer sakta rullande mot honom samtidigt som han kan ta allt i vissa matcher.

Högerback-Olof "hård som sten" Magnusson.
image228
Här ser vi Olof Magnusson i en mycket ful tröja enligt mig men AH får la ståpäls...
Olof Magnusson var högerbackstalangen som verkligen kunde blivit "hur bra som helst" men som stoppades av dels den mördande konkurrensen i Blåvitt i mitten av nittiotalet när blåvitt var top åtta i europa. Han var dessutom tyvärr ofta skadad och gick sedan till Gais.
En minnesvärd episod FH har beträffande Olof är en b-lagsmatch på Gamlestadsvallen, halva blåvitts a-lag var på plats bredvid oss i tiomannaklacken, Olof går stenhårt in i en duell med en gaisare och manglar honom av plan. Detta gör att vi stämmer upp i den klassika ramsan "MAGNUSSON, MAGNUSSON, OLOF MAGNUSSON HAN ÄR HÅRD SOM STEN OCH KNÄCKER BEN OLOF MAGNUSSON!" detta gör att landslagsmännen (vi säger inte vilka av hänsyn till dom...) ligger tredubbla och garvar...

Mittback-Raoul Kouakou.

Han blev mest känd för att ha skallat sönder Christian Järdler i sitt eget lag, det räcker som motivering egentligen men han var även otroligt usel totalt i malmoe ff. Det ger honom en plats här, ingen som följde idrotten under hans tid i Sverige lär glömma honom nämligen.

Mittback-Hasse Eskilsson.





















Egentligen är han mest känd för att han såg ut sådär.... Sedan blev han en stor bajenhjälte med, men han har även spelat i AIK och det är ytterst få som spelat för mer än en av de stora sthlmsklubbarna vilket gör honom extra kult.
Är idag pokerproffs....

Vänsterback-Leif Ytterell
INGEN BILD!

Ytterell är framförallt en stor öishjälte, personligen minns jag honom dels för att fassan kände honom och dels för hans underliga taktik vid hörnor då han ställde sig i läge lite utanför straffområdet, sprang sedan i en båge och kom rättvänd mot målet, idag gör många lag så med hela laget, men det såg rätt komiskt ut när EN spelare gjorde så.... Han var en del av det öislag som gick från div.2 till allsvenskan på en säsong under de år då seriesystemet i Sverige var bisarrt.

Mittfältare-Thomas Hvenfelt.
image231
Thomas Andersson hette han när han spelade i Blåvitt, han var dock så genomusel hos blåvitt att han dels blev utbuad så fort hans namn nämndes och ingen kan glömma matchen mot Ösk Borta 94 när han konstant var den som förstörde allt vad spel hette, bollen gick upp mot honom (detta var på tiden då blåvitt var så överlägsna att deras b-lag hade kunnat vinna allsvenskan, laget var topp åtta i europa) men han tappade den varje gång och det var inte första matchen han var så usel...
Detta medförde att buropen haglade och när sedan inte han byttes ut utan anfallskollegan ja då stönades det högt på bortaläktaren. Han var så usel att han gick till Gais och det är i den tröjan han visas här då han inte är värd att få synas i den blåvitta. Där bytte han även namn för att folk skulle försöka glömma hans totala inkompetens och gick från Andersson till Hvenfelt...

Mittfält-Per Gawelin.


Med i laget på den legendariske herrns begäran....

Mittfält-Göran Bergort.

Denna spelare från IK Brage är en av ytterst få som Andra Halvan minns från det tidiga nittotalet/slutet 80-talet. Namnet känner även jag, FH, igen men har inga matchminnen av honom.
Roligt på denna spelarpresentation är att det står i vilket skomärke han spelade i, någon som minns Kelme? :-)

Forward-Magnus Gustavsson.
image232
Ännu en spelare som spelat i både Blåvitt och Gais och anledningen att han här finnes i Gaiströja är att han inte finnes på en bild i en vacker tröja.
Men han är kult även i blåvitt då han aldrig gnällde över den mördande konkurrensen utan alltid gjorde ett gediget jobb även de få gånger han lirade. Har även spelat i IFK Norrköping.

Forward-Ulf "mål-otto" Ottosson.
image233
"Mål-Otto" som kom och gick i Degerfors när de senast var uppe i allsvenskan. En klassiker dock och han förtjänar verkligen sin plats i laget här. "Fröken Otto" var en given ramsa på många läktare på den tiden.
Idag kan man fundera över Degerfors klass men det är en gammal storklubb och det är en 15år sedan de spelade mot Parma och andra klubbar i cupvinnarcupen. Mål-Otto var en given pjäs på den tiden.

Forward-Jonny Rödlund.

Jonny Rödlund är den eviga talangen som aldrig blommade ut och han var la i fler klubbar än någon annan spelare någonsin varit, han anses väl än idag vara en stor talang och snart byter han la klubb igen... Flyttfågeln Rödlund...

Tränare: Peter Antoine&Liston Söderberg.

Assisterande Tränare:Roffe Zetterlund.


IK:s kultelva har en tränartrojka som inget annat lag ens kommit i närheten av någonsin, räkna med att det blir livat värre på bänken....

Kommentarer
Postat av: Ida

I gymnasiet filmade vi en dokusåpa som hette "Toan". En jättespännande satsning om hur det kan gå till om fem tjejer trängs på skolans största toalett.

Vitlök har jag faktiskt inte testat..! Kanske ska göra det. Dock har det blivit mkt honung med mjölk och ingefära, äppelcidervinäger, frukt och juice, och Mucoangin tills tungan domnat bort.

2008-03-11 @ 10:36:17
URL: http://daaarlingen.blogg.se
Postat av: Ida

Haha, börjar ni störa er på mig så var god meddela mig detta INNAN ni kör voodoo på mig! :P

Haha, ja bortdomnande tunga är riktigt nice.. Iaf så är det väldigt underhållande när man ska försöka säga nånting.

Ja oh ja, hade vi lanserat den på Youtube så hade det nog blivit en oerhörd succé! Men filmen föll i glömska, och endera ligger den kvar i nåt fack på skolan eller så är den överfilmad för längesen...

2008-03-11 @ 10:54:03
URL: http://daaarlingen.blogg.se
Postat av: Johan Gyllensten

hahaha, fantastiskt... det bästa inlägget hitills. Hasse Blomqvist tycker jag dock hade förtjänat en plats i laget.

2008-03-12 @ 11:09:37
URL: http://misdirection.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0