FRÖLUNDA KROSSADE FÄRJESTAD!

Igår kväll spelades den sjätte kvartsfinalen mellan Frölunda och kaffeälskarnas favoritlag, Färjestad. Frölunda öppnade matchen, som så många gånger förr, bäst men trots en stark förstaperiod stod det 2-2 när den första perioden var avklarad. I den andra perioden tog Färjestad över matchbilden och tog mot slutet även ledningen i matchen med 2-3. Denna ställning höll sig tills den andra perioden var slutspelad. Därefter hände allting som man INTE kan tänka sig ska kunna hända.

Inför den tredje perioden hade Frölunda ALL press på sig. Skulle man förlora matchen så skulle samtidigt Färjestad vinna matchserien med 4-2 i matcher, och efter inledningen av tredje perioden såg det inte bra ut för Frölundas del. Perioden inleddes nämligen med ännu ett baklängesmål, vilket gav ställningen 2-4. Frölunda såg aningen uppgivna ut ett tag, MEN sen kom den totala vändningen! Frölunda gjorde ett mål, de gjorde två mål... och slutligen tre mål, detta på bara några få minuter! Efter Frölundas målkavalkad tog man med andra ord ledningen i matchen med 5-4 och då hade Frölunda ett bergssäkert grepp om ledningen! Några minuter senare gjorde en av Färjestads spelare en oerhört ful tackling i ryggen på en ont anande Frölundaspelare, något som fick EN man i publiken att kasta in en spritflaska på isen (enligt SR:s reporter som fick ta i den sönderkrossade flaskan luktade det punsch). På grund av detta var man tvugna att spola om isen innan matchen kunde fortsätta.

När väl tredje perioden kunde återupptas var Frölunda nära att utöka ledningen vid ett flertal tilfällen, men viktigast av allt var att man höll tätt bakåt. Och tätt bakåt höll man enkelt tills det återstod 5 sekunder av matchen. Frölunda hade då tekning i egen zon och 3 sekunder innan matchen borde ha varit slut ljuder "hesa Fredrik" (slutsignalen alltså), vilket får Frölunda att sluta spela, och då passar en av Färjestads selare på att göra mål. Efter detta ville Färjestad naturligtvis ha mål, men domaren valde efter mycket om och men att spela om de sista 3 sekundrarna av matchen, och då klarade Frölunda att hålla undan igen, vilket var och är helt rättvist.

Visst är det skandalöst dåligt att klockan strulade i ishallen, men så mycket skit som kvällspressen ger Frölunda nu i efterhand, det har de inte gjort sig förtjänta av. Men vad kan man annars förvänta sig av Stockholms tidningar? De älskar ju inte direkt VF! Personligen tycker jag att domaren gjorde helt rätt. Att slutsignalen går av beyder att matchen ska blåsas av, signalen har nämligen samma effekt som domarens visselpipa. Och eftersom den signalen lät när det var 3 sekunder kvar och INNAN Färjestad hade gjort mål bakom Frölundas målvakt som hade slutat spela, så var det helt rätt att spela om de sista 3 sekundrarna igen. Att sedan Färjestad gnäller som små barn i medierna talar sitt tydliga språk om hur vuxna de är. Själv tycker jag att de är LÖJLIGA, men jag kan inte sticka under stolen med att jag inte njuter när jag ser dem gnälla framför TV-kamerorna! Nej Färjestad, ni förlorade inte matchen på grund av klockan, ni förlorade matchen när Frölunda gjorde sina mål!

Imorgon spelas den sista och avgörande kvartsfinalen i Karlstad. Då ska Frölunda mala ner kaffebönorna, så alla kaffeälskare runt om i Sverige kan fortsätta ha någonting att dricka!