Fler fotografier

Efter ett par dagars vilande från livet som bloggare är det nu dags att rycka sig i kragen igen och sätta igång med arbetet! Idag vill jag bjuda på ytterligae ett par fotografier...

Vattentornet är det första fotot som jag vill visa upp den här gången, och som du säkert kan gissa dig till genom titeln så är det alltså ett vattentorn som finns med på fotot, Norrköpings gamla vattentorn! Vattentornet byggdes i början av 1900-talet, eller år 1904 för att vara exakt. Nu är dock vattentornet satt ur bruk, åtminstonde vad gäller uppgiften att "samla vatten". Idag fungerar istället vattntornet, med sina 62 lägenheter, som Norrköpings förmodligen finaste studentbo, detta efter en renovering/ombyggnation som skedde mellan åren 1999-2001. Värt att veta är också att IK:s magiker Johan är bosatt i just vattentornet.


Vy från plugget
är det andra fotot som jag vill visa upp idag. Fotot är taget från plan sex i Spetsenhuset (Norrköping), som idag fungerar som lokaler till bland annat Linköpings Universitets medieutbildning, KSM. Spetsenhuset ligger beläget mitt i Norrköpings forna industrilandskap och på bilden kan man bland annat se Västgötegatan (till vänster om det röda huset), Kungsgatan (till höger om det röda huset) och Arbetets museum/Strykjärnet, som är den gula byggnaden som ligger i Motala Ström. Västgöregatan har funnits sen medeltiden och dess streckning har inte förändrats sedan dess, även fast husen runt omkring naturligtvis har byggts om. På Kungsgatan gick tidigare spårvagnar och Strykjärnets lokaler användes tidigare åt den numer nedlagda texttilindustrin. Fotot i sig är kanske inte så märkvärdigt, men det innehåller mycket och det finns bara ett enda foto som ser ut som detta, fotot är med andra ord unikt!


Bonusfoton
Ett par extrabilder på vattentornet...

Kommentarer
Postat av: Johan Gyllensten

vattentornet, det är kvalitet!

2008-03-12 @ 11:13:00
URL: http://misdirection.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0