Ödesmatcherna i allettan mellan

Ikväll spelas den näst sista omgången i allettan mellan. Vita Hästen ligger för närvarande på en fjärdeplats i tabellen, men med samma poäng som trean Enköping, som innehar den sista play off-platsen, vilket innebär fortsatt kvalande till allsvenskan. Vad som skiljer de båda lagen åt är målskillnaden, Enköping har +9 medan Vita Hästen "bara" har +4. Norrköpingslaget behöver med andra ord vinna de två avslutande två matcherna, göra totalt sex fler mål än Enköping och inte heller släppa in fler mål än Enköping. Lyckas Vita Hästen med detta går man förbi Enköping, oavsett om de vinner sina två avslutande eller ej. Men Vita Hästens största möjlighet att gå vidare ligger förmodligen i att Enköping ska tappa någon eller några poäng när de ikväll möter serieledande Väsby, ett lag som måste vinna för att inte tappa ledningen till ett jagande Valbo.

Vita Hästen möter den här gången Arboga, och nyckeln till seger ligger som vanligt i ett stabilt defensivt spel, något som har varit lite "svajigt" under den senaste tiden. Effektiviteten måste Vita Hästen bli bättre i också. För att besegra Arboga kommer det krävas att man gör mål på chanserna man får, och att man tar vara på sina power play-tillfällen.

Inför kvällens omgång ser tabellen ut enligt följande:
1. Väsby 26 (+22)
2. Valbo 26 (+14)
---
3. Enköping 20 (+9)
---
4. Vita Hästen 20 (+4)
5. Arboga 18 (-3)
6. Bredäng 13 (-7)
7. Borlänge 13 (-10)
8. Haninge 3 (-29)

Och kvällens omgång ser ut så här:
Bredäng - Valbo
Enköping - Väsby
Arboga - Vita Hästen
Haninge - Borlänge

IK sammanfattar:
Det bästa som kan ske för Vita Hästens del ikväll är att Väsby besegrar Enköping samtidigt som Vita Hästen besegrar Arboga. Ett sådant scenario skulle innebära att Vita Hästen bara behöver få med sig ett oavgjort resultat hemma mot tabelljumbon Haninge i den sista matchen. Skulle däremot Arboga besegra Vita Hästen samtidigt som Enköping också förlorar, då är det istället Arboga som lägger beslag om tredjeplatsen. Med andra ord finns det alltså tre lag som är inblandade i dramat om den sista play off-platsen. Skulle Enköping vinna mot Väsby så måste Vita Hästen, som vi gick in på tidigare, alltså besegra Arboga och helst ta in två mål i målskillnaden för att ha en rimlig chans att gå förbi under den sista omgången!

IK tippar:
Bredäng - Valbo: 2
Enköping - Väsby: X
Arboga - Vita Hästen: 2
Haninge - Borlänge: 2

/Anti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0