Bäcken - Halmstad, Kval till Förkvalserien till Kvalserien till Division 1

Något sent anlände vi till en knökad parkering för att kanske för sista gången se Bäcken i den anrika Frölundaborg. Men det kan bli fler matcher, än är inte hoppet ute.

Bäcken som genom tredjeplatsen i serien kvalificerat sig för kval skulle ta emot Halmstad som kom tvåa i sin serie. Halmstad är la det som är kvar av forna poplaget Halmstad Hammers.

Bäcken inledde med oerhört mycket hjärta och högt tempo. Tryckte ner Halmstad ordentligt och vann första perioden med 3-0. Från den ditresta Halmstadklacken hördes bara en malande trumma men ingen sång och inga ramsor, dock trevligt att se att hockeylaget kunde mobilsera betydligt fler fans för resa till Göteborg än fotbollslaget från samma stad. I andra spelade gästerna bättre men Bäcken slet och stod upp bra. En något billig utvisning gav Halmstad PP i mitten av perioden och när Bäcken inte fick utan pucken utan drog på sig en onödig tvåminutare till så kunde tyvärr Halmstas spräcka Peter Holmgrens nolla i spel 5-3. 3-1 var ställningen efter två perioder och det kändes inte helt bra. Hade vi kunnat hålla nollan i två perioder så...

I tredje kom ännu ett mål och det alldeles för tidigt. Att det var ett sneskott som studsade på en Halmstadspelare gjorde det inte roligare. Halmstad tryckte nu på men Bäcken krigade emot tappert. Mot slutet av perioden började den ena utvisningen efter den andra drabba hemmalaget och många kändes billiga. Bäcken försvarade sig mest men stack upp ibland och fick till ett par riktigt bra lägen som inte resulterade.

Med ca 5 minuter kvar kom kvitteringen och det syntes att det var trötta ben i Bäcken. 47 sekunder in i Sudden Death gjorde Halmstad 4-3 och nu vaknade bortaklacken med.

En sur förlust i en bra match där vi inte alls var sämre. Retur i Halmstad på fredag.

Om vi inte vänder detta så var det sannolikt sista matchen i Borgen, sorgligt men sant. Ny hall är utlovad men inget är byggt och vi bor ju i Göteborg så vad framtiden har att erbjuda vet vi inte.

Tänkte avsluta med lite bilder från Borgen, de togs inte igår utan under en veteranturnering härom året. Frölundaborg är en arena med själ. Lite flagnande färg och slitna träbänkar men det finns oerhört mycket hockey i den. Den är äkta! Och alla minnen man här härifrån.


image192
Korridoren bakom läktarn.

image188
Vy från strax till vänster om huvudläktarn, längst till vänster ser man platsen som var Andra Halvans under alla år.

image186
Korridored bakom huvudläktarn.


image190
Ena kortsidan, taget från samma plats.

image189
Här serveras hembakta bullar och korv, ibland av Patrik Carnbäck.

image191
Bild tagen från mitt på huvudläktarn.


image193
Bakom ena målet.

image194
Vy mot ena kortsidan från Andra Halvans plats.

image195
Vy mot långsidan från Andra Halvans plats. Längst upp i mitten brukar klacken stå. Platsen kallas oftast för VIP-läktarn


image196
Lyxläktaren med stolar ovanför spelarbåsen. Sedd från Andra Halvans plats.

Kommentarer
Postat av: anti - IK

Fantastiskt!

2008-02-21 @ 21:23:24
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: ida

Ja det är faktiskt en lögn att det finns vettiga modebloggar. Man blir bara deprimerad av allihop.

2008-02-22 @ 08:25:58
URL: http://daaarlingen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0