IK:s politiska expertis granskar åtgärdspaket och budget.

Så har då borgarna lagt fram ett åtgärdspaket för att "rädda Sverige". IK:s politiska expertis har som alla människor inte mycket till övers för borgare men har tagit sig en titt på åtgärdspaketet och även de saker i budgeten som börjar gälla från 1jan som ska rädda landet enligt de styrandes egna åsikter....

(jo, detta inlägg kommer innehålla såväl svordomar som hårda ord i övrigt anti, bara så du vet)

Vi börjar med åtgärdspaketet!!

Arbetsförmedlingarnas 3miljarder....
Detta gillar IK skarpt, när man blir arbetslös vill man ju inte ha ett riktigt jobb, nej för helvete!!! Här gör borgarpacket helt rätt. Att få en coach när man nyss fått sparken är allas dröm, framförallt är det briljant då det tar tid från aktivt jobbsökande på de jobb som de facto kommer finnas i evighet. IK applåderar helt enkelt borgarnas beslut att ge ams mer pengar så de kan köpa dyrare fikabröd till de eviga fikapauserna där, eller vad fan de gör, för hjälper folk har de aldrig gjort, de är ju ständigt kaos där...
Att denna åtgärd hjälper just med de siffror finns nu är dessutom briljant, att 2009 kommer innebära att åtgärden är extremt otillräcklig genom att ÄNNU fler fått sparken är något de inte tänkt på!

Pengar till olika studieinstanser
Briljant, de som blir arbetslösa ska plugga, en mycket fin tanke, men vänta lite nu om man bara får 7500 (drygt) i månaden att leva på och är van att ha en lön på det dubbla iaf hur i hela hallands norra länsdelar hade de tänkt att få ihop det?
IK har, som alltid, lösningen, alla ska panta burkar och flaskor på diverse stadsfester! Det blir förvisso hård konkurrens men alla som läst marknadsföring vet att med många aktörer på marknaden (i detta fall burksamlandet) ökas efterfrågan... eller ja,vi tänkte inte längre här i detta skämtet än vad borgarna någonsin tänkt överhuvudtaget.

Infrastrukturåtgärderna.
Detta gillar IK starkt, problemet är väl dock bara att det mest som alltid i jättepissoaren och inte sprids så väl runt landet. Men IK gillar skarpt tanken på att göra kaos på alla vägar och alla järnvägslinjer medan det hela pågår så folk är skitförbannade i några år när redan allt annat är skit, briljant tänkt jävla idioter. Sedan är det ju en extremt begränsad grupp som berörs trots allt...

Hushållsnära tjänster
Briljant, nu kan ju borgarpacket sparka de polacker som gjort jobbet för dom innan. Dessutom måste det kännas skönt för folk att få ge sig hem till borgarpack och fix grejer medan borgaren själv sitter och röker cigarr och drickar cognac och gnäller över att hans aktiekapital sjunkit från 120miljoner till 118.... Ut och ARBETA nån gång själva istället jävla pack!

Budgeten

Regeringen sänker skatten för de som jobbar med 15 miljarder kronor nästa år.

Jaha.... Det är ju verkligen så att det är de som jobbar som behöver åtgärderna... Briljant tänkt där...

Skattesänkningen riktas främst till låg- och medelinkomsttagare. Det ger i snitt 225 kronor mer i månaden efter skatt, som mest 250 kronor.
JAAAAAAAAA 225spänn mer, det räcker ju till ett halvt månadskort inom gbg, nästan....Jag är så lycklig över denna satsning på de som mest behöver det att jag inte vet vart jag ska ta vägen. På begäran av AH säger jag det igen I SNITT 225kr per person!!!!!!!!!!!!!!! 

Samtidigt höjs gränsen för statlig inkomstskatt från en månadslön på 28 400 till 31 700 kronor nästa år. 
Ja återigen en åtgärd som gjord för de som mest behöver hjälp! IK kan inte annat än applådera åt detta briljanta omvända robin hood tänkande. 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0