Det är inte lätt att vara 80-talist

Det är inte lätt att vara 80-talist

Nej hu nej. Vi 80-talister måste ha fått världens mest knarkade uppfostran, i alla fall från alla barnprogram som skrämde slag på alla små knattar. Här nedan följer en lista på barnprogram som har fått oss 80-talister att lida genom alla dessa år.

Skrot-Nisse och hans vänner. Nisse och Kalle är inte ett dugg otäcka, de är som dockverisioner av Roy och Roger (bara det att Nisse är pappa till Kalle). De karaktärer som får en att drömma surealistiska drömmar är Eremiten Bertil Enstöring, Thure Björkman och två stycken gamar som jag inte vet namnet på. Vad finns det mer att säga? Detta program hade sina trevliga ljuspunkter ibland, det var när de var på skroten, men hemma hos eremiten var det bara läskigt. Jag minns ett avsnitt så väl att det fotsätter hemsöka mig en del mörka nätter. Bertil Enstöring satt och skrev i sin stora bok om sina uppfinningar, då plötsligt Thure Björkman dök upp ur mörkret bakom honom. Rena skräckfilmen för barn.

Ika i rutan. Hur många ungar mår bra av att se ett skelett låtsas att det är instängt och inte kan komma ut? Man sitter ju inte i soffan och skrattar åt det frivilligt i alla fall. Jävla tant som skrämmer slag på alla Sveriges små barn.

Ulla-Bella sekreterare. En hyperstressad skrikig man i kvinnokläder med en stickad sak på huvudet och skriker "Ulla-Bella sekreterare!" stup i ett. Måste han hävda sig vart han än går? Ja killen, alla vet att du heter Ulla-Bella och är sekreterare. Ta din rymdbil och hem till planeten Zorus (påhittad planet)

Lillstrumpa och Syster Yster. Två talande strumpor som talar till barnen. Inte undra på att alla barn tog av sig sina strumpor för att få svar på världens alla gåtor.

Behövs mer exempel för att bevisa att vi 80-talister har haft en svår uppväxt.


Kommentarer
Postat av: Annelie T

LÅter helt okej, jag säger till om jag kommer på något annat!

2008-04-08 @ 22:15:02
URL: http://anneliten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0