Allsvenskan omgång 2

I den första omgången hade jag följande tipsstatisk.

Rätt resultat: 1 (Gif Sundsvall-Helsingborg 0-3.)
Rätt tecken: 3.

Det är jag icke nöjd med men skam den som ger sig.

Omgång 2.

Djurgårdens IF-Malmö FF
Tips: 2-1.

Kommentar: Djurgården som besegrade Peking i premiären tar emot ett Malmö som spelade mycket bra långa stunder mot Blåvitt. Det blir en rejäl holmgång mellan dessa båda lag som slogs i toppen av superettan 2000.
Dif kommer dock, med fördel av hemmaplan fortsätta på sin vinnarbana och det gör man genom att besegra Malmö på ett kokande Stadion.
Dif känns mest stabila av dessa två lag och vinner på att de maler ner MFF. Återstår att se om MFFs sista-minuten köp av Halsti från gais får spela eller ej. Finns egentligen ingen anledning för MFF att ändra det lag som mötte blåvitt.

Trelleborg FF-Gais.
Tips: 0-0

Kommentar: Trelleborg förlorade mot ÖSK senast och kommer få det tufft även iår, Gais spelade bra mot Elfsborg och det oavgjorda resultatet där var rättvist totalt sett.
Gais åker ner till Trelleborg och vet att en poäng är helt okej, betydligt starkare lag än dom kommer få det svårt på vångavallen under året. Trelleborg å sin sida kommer få det tufft att penetrera gais defensiv och 0-0 känns som ett bra tips här, gais är nöjda med en pinne här och Trelleborg förmår inte prestera mer.

IFK Göteborg-Örebro SK.
Tips: 1-1.

Kommentar: Blåvitt, regerande mästarna, får här möta ett ÖSK som är en allsvensk säsong rikare med nuvarande trupp och kommer till götet med inte mindre än tre f.d. Blåvittspelare i truppen i form av Wowoah, Kihlberg (en av seriens mest underskattade spelare under sitt år i blåvitt) och Sebastian Henriksson, även reservmålvakten Richardsson har förflutet i blåvitt. Ösk känner mao till blåvitt otroligt bra.
Blåvitt inledde mycket bra mot Malmö sedan dog allt vad spel heter efter 15minuter och man ska vara nöjda med en poäng faktiskt.
I denna hemmapremiär för mästarlaget gäller det att inte förlora först och främst för att undvika att det blir krisrubriker i dyngpressen. 1-1 känns därför som ett bra tips.

Gefle IF- IFK Norrköping.
Tips: 2-0.

Kommentar: Gefle förlorade mot HBK men Oremo hade en boll i ribban och utan att ha sett alltför mycket av den matchen så hängde väl iaf Gefle med hyfsat.
Norrköping hade det väl tufft mot DIF hemma, men nu är det annorlunda man har inte 10tusen hemmafans (dif hade ju med sig en 6-7000pers) som trycker på och premiärnerverna har lagt sig. Dock så blir Gefle på sitt konstgräns från 1765 för svårt och Norrköping får fortsätta jaga sina första poäng för året.
Gefle vinner och kan andas ut lite efter förlusten mot HBK, Norrköping kommer ta nya tag det är ett som är säkert.

Helsingborg IF-Halmstad BK.
Tips: 2-0.

Kommentar: Liknande match ifjol, i sista omgången slutade 9-0....
Så stora siffror blir det givetvis inte denna gång men likväl vinner HIF. HBK är inget dåligt lag men de kommer inte att blanda sig i toppstriden iår och HIF lär vinna rätt mycket iaf fram till sommaren då väl Omotoyossi antagligen lämnar för större uppgifter. Denna match vinner HIF tämligen enkelt, Ett mål var av anfallsduon räcker för det.

Kalmar FF-Ljungskile SK
Tips: 3-0

Kommentar: Är det något lag LSK INTE kommer skrälla mot är det Kalmar som med Nanne vid rodret är oerhört noggranna och fokuserade på vad som ska ske. Kalmar vinner här en enkel seger och LSK får jaga vidare efter sin andra allsvenska säsongs första poäng.

Hammarby IF-GIF Sundsvall
Tips: 2-0.

Kommentar: Giffarna hade en mycket tung premiär och får det inte lättare här men kommer väl först och främst att täta bakåt och Bajens problem är ju just offensivt, men här vinner man allt annat vore en gigantisk skräll.

IF Elfsborg-AIK
Tips: 2-1.

Kommentar: Så blir det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0