Fotbolls-EM 2008.

Vi frångår, på begäran av fansen av IK, att bara vara roliga, vi tippar här nu hela EM 2008. Motiveringen till att vi gör det är "vanlig media är totalt usel och köpt så ni, snälla IK kan ni inte tippa hela EM. Då blir jag överlycklig".
Vi går givetvis våra fans till mötes och här kommer därför våra tips, match för match, grupp för grupp.

Vi börjar nu med Grupp A
Schweiz
Tjeckien
Portugal
Turkiet.

Schweiz-Tjeckien 1-1.
Kommentar: Schweiz hemmalaget, tar i EMs första match emot Tjeckien. Normalt sett borde Tjeckien vinna, men Tjeckien är lite på nergång i.o.m. åldern på spelarna. Dessutom får man nog anta att Tjeckerna ser det som helt okej att i denna hypade inledningsmatch få med sig en pinne från mötet med hemmalaget Schweiz medan Schweiz inte är ett bättre lag helt enkelt. Oavgjort känns tämligen klockrent i denna öppningsmatch.

Portugal-Turkiet 2-0.
Kommentar: Portugal, som ju Sverige ska möta i vmkvalet framåt höstkanten, är väl om än knappt gruppens favoriter och Turkiet kan visserligen slå de flesta en bra dag och ska inte underskattas. Dock är Portugal klassen bättre och lär förr eller senare mala sig igenom turkarnas försvarsmur. 2-0 känns som den skillnaden det helt enkelt är mellan dessa två lag.

1.Portugal +2 3p.
2.Schweiz +-0 1
3.Tjeckien +-0 1
4.Turkiet -2 0.

Tjeckien-Portugal 2-2.
Kommentar: Det som känns som gruppens två bästa lag kan egentligen sluta hur som helst. Båda lagen är gissningsvis nöjda med oavgjort, det gör att båda lagen har en bra chans att nå kvarten i sista omgången. Portugal kan antagligen få erfara hur tungt det är att möta det betydligt mer fysiska Tjeckien och tappa en ledning i matchen. Dock kan man här förvänta sig en mycket bra fotbollsmatch mellan två av europas starkaste lag de senaste åren.

Schweiz-Turkiet 1-0.
Kommentar: Två lag som får det tufft i denna gruppen. Schweiz tar hem denna match genom fördelen av hemmaplan helt enkelt. Turkarna har visserlrigen alltid ett bra publikstöd men i denna match är de i underläge även där och Schweiz tar en, för hela EMs skull viktig seger. Det är alltid extra mycket liv i en turnering när hemmalagen är kvar i turneringen. Dessutom är detta ett hett möte efter playoffmötena till VM06 där det ju var extremt stökigt i turkiet.

1.Portugal +2 4p.
2.Schweiz +1 4
3.Tjeckien +-0 2
4.Turkiet -3 0.

Schweiz-Portugal 0-1
Kommentar: Schweiz får tyvärr respass redan i gruppspelet men Portugal är ett betydligt bättre lag än hemmalaget och spelar hem ytterligare tre pinnar och gruppsegern.

Turkiet-Tjeckien 1-3.
Kommentar: Turkarna som redan inför matchen är borta från avancemang har inte mycket att sätta emot ett Tjeckien som MÅSTE vinna för att ta sig till kvarten. Tjeckerna kommer antagligen dominera matchbilden rätt kraftigt och det lär inte kunna sluta på annat sätt här än med Tjeckisk seger.

1.Portugal +3 7p.
2.Tjeckien +2 5
3.Schweiz +-0 4
4.Turkiet -5 0.

Imorgon kommer grupp B

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0